КУП СРБИЈЕ: ВОЈВОДИНА ДОЧЕКУЈЕ МЕТАЛОПЛАСТИКУ (19) Новосађани Свесни квалитета противника

Након рукометне ЕХФ недеље националног тимова играчи су се вратили у тимове и очекује их завршница сезоне.
СРЛ/ Фран Лучин очекује сјајан рукомет и победу
Фото: СРЛ/ Фран Лучин очекује сјајан рукомет и победу

За актуелне шампионе Србије, играче Војводине први задатак биће дуел са Металопластиком у полуфиналу Купа ,,проф. др Бранислав Покрајац”. Меч се игра данас у Новом Саду у СЦ Слана бара од 19 часова. У другом полуфиналу, такође данас састају се Динамо и Партизан од 19.30 часова.

Новосађани су до борбе за финале стигли победом над Црвеном звездом 33:29, док је Металопластика победила Обилић са 38:23.

Пред окршај са Шапчанима голман Војводине Фран Лучин рекао је да очекује 60 минута квалитетног рукомета и нада се пласману у финале.

- Колико је квалитетна екипа Металопластика је показала  у  два досадашња окршаја у лиги. У првом смо славили код куће, док смо у Шапцу ремизирали и од тада нам је још јасније да имају квалитет да нам се супротставе. Пред овај меч  имамо отежавајућу околност што нас је ЕХФ недеља раздвојила, а и даље имамо неколико играча који се муче са повредама. Нажалост навикли смо да нисмо комплетни, али  верујем да ћемо доћи до финала и нове борбе за трофеј - поручио је Лучин.

Војводина је актулени освајач трофеја намењеном победнику купа ,,проф. др Бранислав Покрајац”.  У прошлогодишњем финалу црвено-бели су у првом мечу победили Динамо са 28:22, док су у реваншу поражени са 30:31 и тако су стигли до осмог трофеја у овом такмичењу.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести