КУП СРБИЈЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Црвена звезда за историју

Рукометашице Црвене звезде исписале су нову страницу клупске историје.
e
Фото: RSS

Београђанке су први пут подигле пехар намењен победнику националног Купа. У одлучујућем мечу, у финалу у СЦ „Инђија“, победиле су Железничар 32:30. Рукометашице Црвене звезде на трону су смениле Јагодину, коју су претходно елиминисали у полуфиналу.

Одлука о победнику је пала после бољег извођења седмераца. Са линије од седам метара прецизне су биле Табак и Ковачић за Железничар, а за Црвену звезду Мајкић, Глушица и Величковић. Чувар мреже Васиљковић је одбранила шут Стаменкићки, док је Ана Качаревић зауставила домаће играчице Јовановић и Пакша.

Још пре почетка утакмице створен је сјајан амбијент за који су били заслужни навијачи оба тима, који су испунили халу до последњег места. Да би догађај попримио обрисе спектакла, побринуле су се играчице оба тима. Прво полувреме протекло је у доста изједначеној игри, без резултатских одступања. Захваљујући сјајној голманки Јовани Васиљевић и игри у одбрани, као и одличном извођачу седмераца Уни Обреновић, Инђијке су стекле четири гола предности (44. минут), и онда посустале, физички испражњене, губиле су концентрацију, грешиле и омогућиле Црвеној звезди да у последњих пет минута, преко Саре Гаровић и Александре Стаменковић, уз сјајну голманку Ану Качаревић, уђу у егал и узбудљиву завршницу. Тако је било током и после два продужетка, да би се победник добио после извођења седмераца.

Железничар – Црвена звезда 30:32 (26:26, 12:12)

ИНЂИЈА: Спортски центар „Инђија“, гледалаца: 500, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка), седмерци: Железничар 10 (8), Црвена звезда 10 (6), искључења: Железничар 14, Црвена звезда 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Чаврић, Вујновић 1, Новаковић, Обреновић 11 (8), Табак 6 (1), Аврамовић, Тодоровић, Ловрић 1, Ковачић 1 (1), Коцић 6, Оташевић, Чинку, Јовановић, Бакша 2, Агбаба 2, Васиљковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА:  Нинковић, Стаменић 8 (3), Мајкић 3 (1), Савић, Ристић, Аћимовић, Глушица 4(4), Андрић, Јанкетић, Стаменковић, Симић (1), Качаревић, , Величковић 4 (1), Манчић 1, Ранчић 2, Гаровић 9 (2).

Јово Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести