Квалификације за ЕП рукометаша: Србија и Белгија деле мегдан у Зрењанину

Зрењанин ће вечерас угостити рукометне репртезентације Србије и Белгије, које ће започети борбу за пласман на Европско првенство 2020. године, које ће се први пут одржати у три земље - Норвешкој, Шведској и Аустрији.
Darko Đukić veruje da će Srbija savladati Belgiju   Foto: RSS
Фото: Дарко Ђукић верује да ће Србија савладати Белгију   Фото: РСС

Утакмица се игра у Кристалној дворани од 18 часова (РТС 2), а улаз је бесплатан. У недељу, од 13.15, наш национални тим ће одмерити снаге са репрезентацијом Швајцарске у Цугу.

Српске рукометаше у квалификацијама за ЕП с клупе ће предводити селектор дебитант Ненад Перуничић.

- Мотиви нам у ова два меча неће недостојати. Морамо да пружимо максимум против Белгијанаца. Упознали смо се с њиховим стилом, форсирају игру у нападу без голмана, седам на шест. Увежбавали смо одбрану на тај систем и то изгледа коректно. Наша победа не би требало да дође у питање, иако се ради о новој екипи, са новим селектором. Жеља нам је да се покажемо у лепом светлу пред Зрењанинцима, да дамо све од себе да селектор успешно дебитује и да са два бода мирније путујемо у Швајцарску – каже десно крило Дарко Ђукић.


Медисон

Рукометни савез Србије и Град Зрењанин обележиће 55 година од прве утакмице репрезентације одигране у дворани. У легендарној хали Медисон, првој намењеној спортистима у бившој Југославији, 26. јануара 1963. године, југословенски национални тим савладао је Норвешку 21:7.

Уочи утакмице Србија – Белгија у Кристалној дворани одржаће се мала свечаност када ће се на хали Медиосн открити табла на којој је забележено да је у њој одиграна, пре 55 година, прва утакмица репрезентације у затвореном.


Средњи бек шпанског Логроња и дебитант у националном тиму Лазар Кукић (23) сматра да лаких ривала нема.

- Велика је част бити у репрезентацији и драго ми је то да је велико број играча из генерације 1992. и 1994. добио шансу код селектора Перуничића. Белгију не смемо да потценимо. Морамо да одиграмо максимално концентрисано и мотивисано како бисмо остварилин победу и оставили добар утисак. Не смемо да се опустимо, без обзира на то што нас на папиру очекује лакши меч у односу на онај у Швајцарској. Желимо сва четири бода, који би нам донели дозу самопоуздања пред дуеле са Хрватима наредног пролећа – најавио је Кукић.

Селектор Перуничић сусрео се с проблемима, уместо повређеног Младена Крсманчића у Зрењанин је стигао  бек нишког Железничара Стеван Сретеновић, а у овој акцији повредио се и  Никола Црноглавац, који је јуче у Новом Саду урадио магнетну резонанци и преглед код професора др Мирослава Миланкова.

        Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести