СЕХА лига: Рукометаши Војводине савладали Мешков Брест

НОВИ САД: Војводина – Мешков Брест 29:23 (12:14)
vojvodine rukometasi
Фото: seha-liga.com

Жеља рукометаша Војводине да дођу до прве победе на домаћем терену у регионалној СЕХА лиги коначно се остварила јер су у 6. колу савладали Мешков Брест.

У узбудљивом сусрету на Сланој бари, после доста преокрета, изабраници Бориса Ројевића уписали су други тријумф у овом такмичењу. Екипа тренера Бориса Ројевића ушла је у овај дуел ослабљена јер због повреда нису играли Ален Овчина и Душко Челица, али су зато они који су се нашли на терену дали све од себе како би бодови остали у Новом Саду.

Држала је Воша конце у својим рукама на почетку меча. Чврстом одбраном заустављала је налете гостију, а после два везана гола Грозданића повела је 5:2. Реаговао је тренер Мешкова тајм–аутом не би ли разбудио своје играче, који су наставили да јуре резултат (8:6). Пад концентрације изабраника Бориса Ројевића Мешков је знао да искорист и серијом 4–0 преокренуо је на 10:8. После предности гостију од три гола – 13:10, Потпара и Грозданић успели су пред крај првог полувремена да доведу Вошу на само гол заостатка, али је тим из Белорусије поготком Мочалова у последњим секундама овог дела игре ипак на одмор отишао са 14:12.


Против Данаца у ЕХФ Купу

Војводина је сазнала име противника у 3. колу квалификација за ЕХФ Куп. У Нови Сад 17. новембра на гостовање стиже ГОГ, актуелни лидер данског првенства.


Одржавали су предност гости и почетком другог полувремена, али је после два успешно изведена седмерца Грозданића и поготка Томића Воша коначно дошла до изједначења – 18:18. Разиграли су се домаћини, а Милић, Ратковић и Грозданић режирали су преокрет и на семафору је освануло 21:18. Преко Продановића су Новосађани дошли и на плус четири (23:19). Ништа у тим тренуцима није могло да заустави захукталу Војводину, која је на крилима одличног Грозданића и Николића дошла и на седам разлике (28:21) и било је јасно ко ће изаћи као победник у овом дуелу.

К. Б.

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 200, судије: Јуриновић, Мрвица (Хрватска). Искључења: Војводина 10, Мешков Брест 8 минута. Петерци: Војводина 7 (7), Мешков Брест 3 (2).

ВОЈВОДИНА: Ничић, Милић 1, Мирковић, Потпара 1, Перовић, Анђелковић, Маријанац, Ратковић 2, Продановић 2, Томић 3, Станковић, Николић 6, Тркуља 2, Веркић (8 одбрана), Милашевић 1, Грозданић 11 (7).

МЕШКОВ БРЕСТ: Јашчанка 3, Бачко 4, Амелијанчук, Чарапенка (7 одбрана), Виреијчук 4, Пилијук 1, Дачук, Мочалов 5, Бабко, Дарафејеу, Корсак (1 одбрана), Лашчакоу, Тамашук, Куран 6 (2), Калистау.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести