Квалификације за EП за рукометаше: Урош Борзаш са звуком сирене срушио Норвежане

Србија - Норвешка 25:24 (12:14)
e
Фото: Дневник (В. Фифа)

Рукометаши Србије у трећем колу друге групе квалификација за Европско првенство у Немачкој наредне године. Чета Тонија Ђероне је ношена сјајном подршком са трибина уписала два важна бода и заузела прва место у групи.

Уводни минути сусрета припали су домаћој селекцији која је играла покретљиву одбрану и није дозволила Норвежанима да се распуцају, на другом делу терена предвиђени организатором игре Лазаром Кукићем "орлови" су проналазили пут до гола гостију. Због грубог фаула над Милошем Орбовићем Петер Оверби је добио жути картон и у наставку сусрета је играо опрезније. На голу Србије као и обично бриљирао је Дејан Милосављев који је  са неколико интеревенцијама дигао публику на ноге. Ипак Норвежани су брзо заиграли најбоље што умеју и на истеку 10. минута имаои су минималну предност (3:4). Као и у претходном дуелу Србије и Норвешке у јануару на Светском шампионату ведета Скандинаваца Сандер Сагосен није успео да пронађе прави ритсм у првих 30 минута и све је његове ударце одбранио је расположени Милосављев. Гости су искористили искључење капитена Србије Немање Илиће и неколико несвхатљивих грешака и након 20 моинута имали су, до тада максималних четири гола предности (6:10). "Орлови" су у финишу првог дела играли у нападу са два пивота Марсенићем и Пешмалбеком. Додић је у организацији игре заменио Кукића и успео да раздрма екипу смањи резултатски заостатак уз егзекуцији десног крила Богдана Радивојевића.

Фото: Дневник (В. Фифа)

У наставку сусрета Србија је поново добро почела. Играли су изабраници Тонија Ђероне сконцетрисано у одбрани и креативно у нападу, ипак Норвежани су и даље одржавали два гола предности. Голамн Фуксе Берлина и један од најбољи чувара мреже ма свету Дејан Милосављев наставио је са бравурама, а Норвежани су тешком муком проналазили пут до гола корпулентног Панчевца. Као икс фактор са kkupe је ушао леви бек Вукашин Воркапић који је унео нову енергију у тим и за неколико минута  изнудио сдмерац и постигао два гола. Наставили су "орлови" са сјајном игром и са неколико лаких погодака на истеку 45. минута имали су гол предности (20:19). Ипак, да су светска сила у рукомету Норвежани су показали брзом игром којом су поново преузели вођство. У финишу сусрета Србија је у неколико наврата одиграла сјајну одбрану и приморала Норвежане да у подигнуту руку судија решавају напад. У 55. минуту Драган Пешмалбек постигао је погодак за изједначење (22:22). Уз заглушујућу буку са  трибина у последњим секундама Урош Борзаш је силовитом шутем савладаи Бергеруда и донео веома важне бодове Србији у борби за Европско првенство.

Реванш је заказан за 12. март у Бергену.

НОВИ САД: Дворана Спенс, гледалаца 8000. Судије: Хорват и Мартон (Мађарска). Седмерци: Србија 3 (2), Норвешка 5 (3). Искључења: Србија 8, Норвешка 6 минута.

СРБИЈА: Бомаштар, Воркапић 2, Борзаш 3 Абутовић, Радивојевић 5 (2), Н. Илић 4, Пешмалбек 5, В. Илић, Роган, Вејин 1, Кукић 3, Марсенић 1, Орбовић 1, Милосављевић, Додић, Милосављев (15 одбрана, 3 седмерца)

НОРВЕШКА: Ага, Сагосен 4 (2), Бартолд 2, Оверјордет 2, Оверби, Саверас (3 одбране), Бјорнсен 4 (1), Гулеруд 1, Грондал, Јоханесен 2, О Саливен 1, Рајнкинд, Бергеруд (9 одбрана), Гуликсен, Блонц 2, Род 5.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести