КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Храбре Српкиње поклекле у Подгорици

Рукометашице Србије поражене су други пут у четири дана у дуелу са Црном Гором овог пута 25:26. Упркос поразу треба честитати Србији на веома доброј и храброј игри против, руку на срце, квалитетнијег ривала.
РСС: Д. Сандић
Фото: РСС: Д. Сандић

Као што је било и очекивано домаће играчице су добро стартовале и одржавале предност. Иако је утакмица важна за обе екипе, селектор Србије Урош Брегар пружио је шансу младим играчицама да упишу важне минуте и то се испоставило као добар потез. Највише проблема Српкињама правила је пивот Татјана Брновић која је лако решавала све ситуације у нападу. С друге стране истакла се капитен Сања Радосављевић која је била сигурна са крила, али и Јована Јововић која је пробијала одбрану Црногорки и показала да ће бити лидер репрезентације у годинама које долазе. Одиграле су гошће солидно у првих 30 минута избориле се да са егалом дочекају наставак сусрета.

Друго полувреме донело је сличну игру и чета Уроша Брегара је наствила са сјајном игром и константно је имала гол предности. Успеле су Црногорке да стигну до вођства пред последњих 10 минута, али су наше девојке брзо изједначиле. Нажалост Србија је претрпела нови пораз иаско је имала последњи напад, али су хрватски арбитри Зоран и Давор Лончар досудили дискутабилно пробијање у нападу те је тако Црна Гора победом осигурала пласман на Европско првенство које се игра од 28. новембра до 15. децембра 2024. године у Аустрији, Мађарској и Швајцарској.

У другом мечу шесте групе Турска је славила против Бугарске са 38:13.

В. Гвозденовић


Црна Гора – Србија 26:25 (14:14)

ПОДГОРИЦА: Бемакс арена, гледалаца: 2.000. Судије: Д. Лончар и З.Лончар (Хрватска). Седмерци: Црна Гора 8 (7), Србија 2 (2). Искључења: Црна Гора 6, Србија 6 минута.

ЦРНА ГОРА: Брновић 7, Мугоша 4 (3), Грбовић 2, Марсенић 3, Плетикосић 4 (4), Деспотовић 1, Годец, Грбић 2, Ћоровић, Ујкић, Ивановић, Маловић, Кадовић, Павићевић 3, Кепић, Рајчић (5 одбрана), Атингре (4 одбране).

СРБИЈА: Кубина (7 одбрана), М. Симић, Радосављевић 5, Јањушевић 5 (2), Јововић 5, Величковић 2, Мандић 1, Стаменић 1, Бојичић 3, Радевић 2, Мајкић, Обреновић, Нуковић, Васић, Т. Симић 1, Петровић.


 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести