Лепа рукометна приредба у петровардинској ОШ Јован Дучић

У оквиру Дучићевих дана, у ОШ “Јован Дучић” у Петроварадину одржан је спортски дан, а своја два сата на најбољи начин је искористио овдашњи рукометни клуб.
Rukometasice iz Petrovaradina/RK Petrovaradin
Фото: РК Петроварадин/Ученице петог разреда, победнице и поражене, поделили су торту

Рукометашице, које су биле у улози тренера, предводиле су око 80 ученица и ученика петих и шестих разреда, подељених у четири екипе, док је више од 100 малишана поред терена бодрило другаре и бурно навијало. На мини промотивном турниру одигране су четири утакмице, победници су награђени тортама, а сви учесници даривани су мајицама.

- Акција, коју смо договорили са руководством осмолетке у Петроварадину, у потпуности је оправдала циљ. Ми, као водећи клуб у Петроварадину, желели смо да анимирамо ученике петих и шестих разреда, па и оне старије, да се укључе у нашу школу рукомета, коју смо поново покренули, пошто су нам знатно побољшани услови рада откако смо добили спортску дворану. Ученици осам разреда, њих 80-ак, активно је учествовало на терену, док је најмање још толико навијало за своје другаре, симулирајући праву рукометну утакмицу. И девојчице и дечаци здушно су се борили да победе. У акцији су учествовале наше рукометашице из прве екипе, које су овде били тренери, записничари и мериоци времена. Оно што нам је најважније, њих 40-ак је показало жељу да се активно укључи да тренира у нашем клубу - рекао је директор школе рукомета Петроварадин Слободан Томић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.5845
Најновије вести