Лишчевић: Да будемо здраве и направимо корак напред

БЕОГРАД: Надам се да у сваком смислу можемо да направимо корак напред на Европском првенству у Данској, изјавила је рукометашица Србије Кристина Лишчевић.
liscevic
Фото: Youtube Printscreen

Репрезентације Србије после припреме у Старој Пазови сутра креће пут данског Колдинга, где ће од 3. до 20. децембра играти на Европском првенству.

"Уигравали смо све до детаља у одбрани и нападу. Искрено се надам да можемо у сваком смислу да направимо корак напред, јер нам је само толико недостајало на прошлом Светском првенству у Јапану. Надам се да ћемо успети да остваримо те циљеве. Још смо јачи, имамо и неке недостатке, али верујем да ћемо успети да то средимо и да све функционише како треба", рекла је Лишчевић за сајт Рукометног савеза Србије.

Средњи бек румунске Влчее спремна је за своје седмо велико такмичење, а истиче да се играчице труде да се што мање оптререћују темом звана корона.

"Желимо да се сачувамо, да останемо у овом саставу, здраве и спремне за рукомет. Циљ је узети што више бодова у групи. Све остало, како нама, тако је и свима. Ништа нисмо у лошијој ситуацији од било које репрезентације која ће играти у Данској", рекла је Лишчевић.

Изабранице Љубомира Обрадовића у групној фази играће против Холандије, Мађарске и Хрватске.

"Холандија има традиционално проблема на почетку такмичења, надам се да ће тако бити и против нас. Ти бодови би нам много значили, зато имамо пун фокус на ту утакмицу. Победа би нам дала крила за даље. Пратимо Мађарице и Хрватице, трудимо се да добијемо што више информација".

Лишчевић истиче да је веома незахвално прогнозирати фаворите на предстојећем ЕП.

"Норвешка је једна сила која без обзира на проблеме увек извуче некога из другог, трећег плана, ко има квалитет. Веома је тешко говорити о фаворитима на овом ЕП, с обзиром на ситуацију. Наш фокус је на групи и прва три противника. После ћемо видети и коментарисати када дође време".

Српска рукометашица је пре две недеље привуклча велику пажњу објавом песме и спота "Хоћу да победим“ која је постала хит у рукометном свету.

"Реакције су прелепе, сви су хтели да нас угосте, али није било времена. Људима се свиђа песма и ритам. Надам се да ће управо имати ефекат какав сам желела, а то је да постане мотивациона песма и једна лепа прича у ово време. Видела сам да је пар клубова пуштало песму на загревању. И овде у Пазови, фудбалска женска репрезентација је сазнала за песму, па су се девојке одушевиле, слушале је. Надам се да ће се слушати и на Европском првенству", закључила је Лишчевић

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести