Марко Гаћиновић више не брани гол РК Пролетер: Са Кикинђанима загледан у елиту

Први пут у својој каријери Марко Гаћиновић ове такмичарске сезоне неће бранити гол Рукометног клуба Пролетер.
marko gacinovic
Фото: Марко Гаћиновић, фото: Приватна архива

Некадашњи капитен одлучио је да напусти редове зрењанинског суперлигаша, баш као и његов рођени брат Алекса Гаћиновић. За разлику од млађег брата, који ће наставити да игра у АРКУС лиги за Југовић из Каћа, Марко ће наступати у Супер Б лиги за Кикинду Гриндекс, која је намерна да се врати у елитни ранг такмичења.

-Променио сам средину, први пут у каријери. Такву одлуку сам донео из разлога што са руководством РК Пролетер нисам успео да постигнем договор око наставка сарадње – каже Марко Гаћиновић. 

Након што се прочуло да напушта матични клуб, Гаћиновића су истог дана контактирали челни људи Кикинде Гриндекса.

-Представили су ми њихове амбиције за ову сезону и пројекат за будућност. Амбиције су нам  се поклопиле и остварена је сарадња. У новом клубу сам дочекан  веома срдачно од клупских челника, а већину играча познајем одраније са терена. Са некима од њих, као што су Трнинић и Илијин, делио сам и свлачионицу у Пролетеру, па  ми привикавање на нову средину и није требало.

Кикинда је намерна да се врати у елиту.

- Састављен је добар тим, а шеф стручног штаба је искусни и признати тренер Славиша Лаковић. Са њим екипа је добила нову димензију. Веома добро се тренира, сваки играч даје све од себе на сваком тренингу и уз такав однос према клупским бојама ни жељени резултат не би требало да изостане – поручио је  Марко Гаћиновић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести