Марсенић: Очекивали смо овакав меч, најбитнија је победа

НОВИ САД: Српски рукометни репрезентативац Мијајло Марсенић изјавио је да задовољан игром националног тима на мечу са Финском у Новом Саду.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Србија је раније вечерас победила селекцију Финске 34:24 у мечу првог кола Друге групе квалификација за Европско првенство, које ће бити одиграно у Немачкој 2024.

"Желео бих да се захвалим новосадској публици и навијачима који су дошли из целе Србије да нас подрже. Увек нам је драго када играмо на домаћем терену. Очекивали смо једну овакву утакмицу, пошто смо имали малтене само два дана за припрему. Мислим да је то сасвим изгледало коректно. Најбитнија су два победа, а сада идемо по победу у Словачку. Желимо да са две победе завршимо овај први циклус квалификација за ЕП", рекао је Марсенић после меча, пренео је званични сајт Рукометног савеза Србије (РС С).

Српски рукометаш Вања Илић је на дуелу са Финском постигао пет голова.

"Победити са 10 голова разлике није мала ствар. Припремали смо утакмицу ослањајући се на нашу игру. Није битно ко нам је противник, већ смо битни ми. Овако би требало да наставимо, а резултати неће изостати ако верујемо у то шта тражи стручни штаб од нас и шта ова екипа може да пружи. Респектујемо наше противнике, али желимо четири бода из ова два меча. Бићемо опрезни уочи дуела са Словачком, али идемо на победу", рекао је Илић.

Србија ће у недељу у другом колу гостовати селекцији Словачке.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести