Младен Шотић: Леп је осећај у шампионском клубу

Када је, одласком Милоша Грозданића у Немачку, клуб остао без левог крила, руководство РК Војводина није имало дилему ко ће да надомести позицију првог стрелца актуелног шампиона.
d
Фото: РК Војводина

Избор је пао на 26-годишњег рођеног Београђанина Младена Шотића. Његова брзина, окретност, храброст, прецизност из малог угла и „икс фактор“ да може да реши утакмицу, били су кључни да се Новосађани определе за досадашњег играча Динама из Панчева.

– Прве рукометне кораке направио сам у Старом граду на Дорћолу, у прелепој рукометној школи, која је изнедрила много великих играча. Нажалост, тај клуб више не постоји. Потом сам играо за подмладак Црвене звезде под вођством тренера Владимира Томановића код кога сам напредовао и добио шансу у првом тиму 2012. године, као 17-годишњак, а мој суперлигашки деби био је у Каћу против Југовића. После седам лепих и корисних сезона у Звезди, прешао сам у Партизан. Последњих годину и по дана бранио сам боје Динама – рекао је први на листи стрелаца Аркус лиге.

Шотић је решио да подигне улог, па је од пре месец дана појачао редове седмоструког узастопног шампиона Србије.

– Војводина се амбициозно бори за све трофеје, тако да нисам много размишљао. Имао сам контакте пре две и по године с директором и тренером Војводине Јевтићем и Ројевићем, али тада још нисам био спреман на тај корак, из приватних разлога. Надам се да ће то да буде моја одлична одлука. Леп је осећај бити шампион, а Војводина је главни кандидат за то и ове сезоне. Уз то, намера нам је да поново изађемо у Европу. Надам се да ћемо већ следеће године да направимо искорак ка европском путу и резултатима, тада и клуб добија на већем нивоу препознавање и одређену тежину, што ће значити и играчима који су ту, као и онима који тек треба да дођу. Мој задатак је да дајем голове, али најважније ми је то да се најпре прилагодим тиму, својом игром допринесем и осигурам да трофеји остану у Новом Саду. Такође, желим да поправим и моју игру, посебно константност, уз рутину која долази из утакмицу у утакмицу.

Данас почиње плеј-оф, борба за титулу, а Војводина брани трофеј.

– Ми морамо да преузмемо улогу апсолутног фаворита и у сваку утакмицу да уђемо с императивом победе. Партизан ће имати битну улогу у плеј-офу, апетити су му порасли, довео је и појачања. Металопластика је, довођењем квалитетног Луке Митровића који може да направи битну разлику у тешким утакмицама, такође показала своје амбиције. Железничар и Динамо ће тражити своју шансу, поготово на домаћем терену, али уверен сам да ће да буде доста изненађења. И остале екипе учеснице плеј-офа могу многима да помрсе рачуне, тако да верујем да ће борба за титулу бити јако занимљива.


Морамо да наставимо у истом стилу

Шотић је под руководством новог селектора Шпанца Тонија Ђероне оправдао позив у репрезентативни дрес.

– После јуниорског репрезентативног стажа, дебитовао сам још раније за А селекцију код Јовице Цветковића 2017. године, у квалификацијама за ЕП, док сам код Љубомира Обрадовића играо пријатељске утакмице, у којима сам имао прилику да играм против великих репрезентација. Промена селектора јесте донела доста тога бољег, поготово када се то огледа и кроз бодове, посебно оне против светске велесиле каква је Француска. Успели смо да се пласирамо на ЕП, сада је на нама да наставимо да радимо и пружамо све боље партије, уз здраву и јаку конкуренцију. Највећи акценат је стављан на припреме, видеоанализе и дефинисана правила која морају да се поштују, што прилично олакшава играчима да се баве само својим делом одговорности. Уз посвећеност, борбеност, жељу и љубав ка националном грбу, све је много лакше – уверава Шотић.


После 2012. године, Шотић ће заиграти и у Сеха лиги.

– Када се погледа наш досадашњи учинак од три пораза, салдо није задовољавајући. Али, одиграли смо две одличне утакмице у Нашицама и Запорожју, па можемо да будемо задовољни приказаним. Сада нас очекују три утакмице на нашем терену, очекујем да ћемо уписати једну-две победе, али не само због тога да бисмо поправили бодовни салдо, већ и да бисмо показали лепшу слику Војводине. Можемо да парира свим ривалима и тежимо ка томе да будемо што константнији и бољи на европској сцени.

Левокрилни играч има жељу да заигра у иностранству.

– Сада најпре желим да се фокусирам на то што сам дошао у Нови Сад и да нови изазов буде плодоносан. Наравно, желим да се опробам у иностранству, а то може да дође само после добрих партија у црвено-белом дресу.

Према његовим речима, добро се снашао у Новом Саду.

– Када бих могао да бирам сценарио, увек је боље прећи из већег града у мањи, као што је то био случај са мном. Верујем да људи доживе шок када је обрнуто, односно када из мирнијег града дођу у Београд, који је хаотичан и на који је потребно много времена да се привикну. Схватио сам да ми мирнији темпо живота прија. Иначе, често сам долазио у Нови Сад, пошто имам пуно пријатеља, тако да се не осећам као странац. Задовољан сам свим оним што Српска Атина може да пружи младом момку и спортисти, тако да верујем да ће ми се још више свидети у наредним месецима – нагласио је Младен Шотић.

Јово Галић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести