Млади рукометаши Србије освојили бронзу на ЕП

МАТОШИЊОС: Мушка јуниорска рукометна репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу на Европском првенству за играче до 20 година, пошто је данас у мечу за треће место у Португалији победила Шведску 30:26 (17:12).
rukomet
Фото: pixabay.com

Најефикаснији у селекцији Србије био је Милош Кос са осам голова, док су Матеја Додић и Лука Роган постигли по пет. Голман Марко Мрдовић је имао девет одбрана.

У селекцији Шведске најефикаснији је био Јохан Ериксон, који је постигао шест голова, док је Каспер Палмар додао пет.

Шведска је повела 1:0, а онда су наши рукометаши преузели иницијативу. Предност Србије је расла из минута у минут, а три пута је износила по осам голова (13:5, 14:4 и 15:7). Млади рукометаши Србије су првих 30 минута решили у своју корист резултатом 17:12.

Шведска је у 35. минута пришла нашем тиму на минус два (18:16). Српски рукометаши су у 41. минуту вратили предност од четири гола (22:18). Србија је потом одржавака предност, а на голу је бриљирао Марко Мрдовић. У 51. минуту било је 27:22 за наш тим. Наша селекција је до краја меча одржала високо вођство и заслужено је освојила бронзану медаљу.

У финалу ЕП ће играти селекције Португалије и Шпаније.

Теодоровић: Представили смо Србију на најбољи начин

Селектор мушке јуниорске рукометне репрезентације Србије Ђорђе Теодоровић изјавио је данас да је задовољан освајањем бронзане медаље на Европском првенству у Португалији за играче до 20 година,

Србија је до бронзане медаље стигла пошто је у мечу за треће место на ЕП победила Шведску 30:26.

"Пун сам емоција, не знам шта да кажем. Одиграти овакву утакмицу против једне тако јаке Шведске. Два пута их надиграти у седам дана то је заиста ненормалан квалитет који ова екипа има. Играчи су сјајни. Била је таква група да је немогуће не направити успех. Морам да посветим време да бих се захвалио свима онима који су били уз нас. Не само у току овог првенства да су нас бодрили, него сви они који су уложили рад да би ова екипа изгледала овако", рекао је Теодоровић, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.

Он је захвалио свима на подршци почевши од клубова преко тренера до РСС,

"То што Савез ради у овом моменту је заиста за сваку похвалу. Медитеранци и медитеранке су узели бронзу, ево и сада и јуниори бронзу на ЕП. Надам се да ће и кадети на њиховом ЕП учинити исти овакав подвиг и да се Србија коначно врати на оно место које јој припада у рукомету. Пробудила се и јавност, осетили смо невероватну подршку. РТС или држава је препознала да треба да преноси ове утакмице. Да види како једна мала група Срба када је организована, када жели успех, ко год јој изађе као противник, може да представи нашу земљу на најбољи начин" рекао је селектор Србије.

Један од српских најбољих рукометаша Матеја Додић изјавио је да је поносан на саиграче.

"Хвала свима који су били уз нас, подршка нам је много значила. Играли смо јако до краја, дали смо све од себе и учинили све поносним", рекао је Додић.

Златну медаљу освојила је Шпанија, која је у финалу победила Португалију 37:34.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести