Мушка Суперлига Србије: Врговић промашио реми

После скоро 20 година београдски Партизан био је гост у Кикинди где је у драматичном мечу 9. кола Мушке супрерлиге Србије пред око 1000 навијача победио Кикинду.
kikinda
Фото: МРК Кикинда

Домаћи играчи минут пре краја имали су две прилике да изједначе на 28:28 али су пропустили. Непуних 30 секунди пре краја гостујући тренер узео је трећи тајмаут у овом сусрету, дао упутство својим играчима како да наставе напад, они су потом брзоплето шутирали, а голман домаћина Славко Мишков био је на висини задатка. Лопту је брзо упутио према голу Партизана, до ње је дошао његов саиграч Никола Врговић, шутирао са седам метара, али је лопта на жалост свих навијача домаћина погодила у ногу гостујућег голмана, а одмах је са записничког стола звук сирене означио и крај ове праве рукометне представе.

Иначе, домаћу екипу са клупе предводио је новоангажовани тренер Горан Куртеш. У првом делу играло се практично гол за гол уз напомену да су гости из Београда повели са 3:1, а у 19. минуту домаћи голман Мишковић одбранио је седмерац. Две секунде пре краја првог дела игре са пенала је шутирао Никола Врговић који је до тада постигао три гола са седам метара, али његов ударац је гостујући голман одбранио. И у наставку оба тима смењивале су се у вођству.

Домаћи голман Славко Мишков по мишљењу жирија изабран је за најбољег актера овог сусрета. Судијски пар из Београда имао је чини се неуједначене критеријуме, пре свега у односу на домаћина, јер је више пута показиво током сусрета на пасивну игру, а можда је могао због грубих насртаја и више гостујућих играча искључивати на два минута. 

М. Сркулић

Кикинда Гриндекс - Партизан (Б) 27:28 (13:13)

КИКИНДА: Хала СЦ „Језеро“, гледалаца 1.000, судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Кикинда Гриндекс 6 (5), а Партизан 3 (2). Искључења: Кикинда Гриндекс 8, а Партизан 6 минута.

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Раковић, Кецман, Трнинић 4, Дукатаров 1, Марјанов, Лисица 5 (1), Голић, Кењало, Куртеш 2, Делибашић, Мишков (15 одбрана и седмерац), Гамбер, Врговић 4 (3), Трумбеташ 10, Комарек, Мирић 1 (1).

ПАРТИЗАН: Ерић, Бандука 3, Грубић 1, Радовановић 1, Падежанин 2, Минић 5 (1), Микић, Илић, Пижурица 1, Трнавац (12 одбрана и седмерац), Јовановић, Стевановић 9 (1), Миленковић, Мићић 2, Шотић 1, Бутулија 3.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести