Ненадић: Долазак Ђероне и љубав према Србији пресудили

БЕОГРАД: Рукометаш Петар Ненадић изјавио је да је дуго размишљао да ли ће играти за репрезентацију Србије, али да је након разговора са селектором Тонијем Ђероном одлучио да се врати у национални тим.
Petar Nenadic/ANTONIO BAT
Фото: ЕПА/Антонио Бат/Петар Ненадић у карактеристичном продору

Селектор Ђерона објавио је шири списак од 35 играча на које рачуна на старту квалификација за Европско првенство, које ће се у јанурару 2022. године одржати у Мађарској и Словачкој, а на њему се нашао и Ненадић, који претходних година није носио национални дрес.

"Дуго ме није било у репрезентацији и размишљао сам неко време шта и како. Нисам знао шта је паметно, али после разговора са Ђероном одлучио сам да се вратим. Србије је моја љубав и дрес који највише волим, али због свега пре сам се ломио. Међутим, долазак Ђероне и моја љубав су на крају пресудил", рекао је Ненадић за Спортски журнал.

Један од најбољих средњих бекова истакао је да није поента што ће се он вратити у репрезентацију већ шта оставити момци који долазе.

"Када је Ђерона постао селектор, рекао сам да није поента приче то што ћу се ја вратити у репрезентацију, јер ја не могу да играм још 100 година. Бићу ту да помогнем. Поента је да оставимо нешто момцима који долазе, да имају нешто добро и систем који ради. Видећемо шта ће бити. Ту сам, причао сам са Ђероном пре два дана, рекао сам да ћу доћи и да имам жељу, тако да је то за мене готова ствар", закључио је Ненадић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести