Ново руководство РК Војводина: Бајатовићу четворогодишње поверење

НОВИ САД: Рукометни клуб Војводина, десетоструки првак државе, је добио ново руководство, које би требало да у наредном четворогодишњем циклусу оствари боље услове него што су то били у претходној деценији.
r
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

На челу новог тима је дугогодишњи успешни директор ЈП Србијагас Душан Бајатовић, који је добио једногласно поверење делегате на Изборној клупској скупштини (присутно 13 од 21), као и чланови Управног одбора: потпредседници Јовица Будимир и Влада Бобар, те Далибор Ђурић, Душан Думнић, Горан Антић и Миодраг Томић, док ће преостала два члана бити накнадно кооптирана.

Досадашњи први човек РК Војводина (у клубу од 2007. године) Милан Ђукић изабран је за председника Скупштине, Дарко Јевтић је добио поверење на још један четворогодишњи директорски мандате, а делегати су, најпре кроз измену Статута, а потом и указивањем поверења инокосном органу, први пут изабрали генералног менаџера, а поверење је указано бизнисмену Петку Бобару.

Он би требало да обједини рад свих сегмената клуба, спортског, финансијског и оперативног. Слађана Жарак предвидиће Надзорни одбор, у коме су још Драгана Саратлић и Ђорђе Сокић.


Јевтић: Добили смо најјачу управу у држави

Директор Дарко Јевтић се захвалио на новом поверењу.

– Хвала свима на подршци у освајању десете титуле. Успели смо у једној напорној и неизвесној сезони да дођемо до првог места, рушећи велике рукометне гиганте, и пришијемо звездицу на клупски грб. Војводина је сада добила најјачу управу, не у граду, него у држави, са великим привредним ауторитетима. За мене овај реизбор представља велику част и обавезу, поготово што ће ту бити и велике борбе. Примера ради, за генералног менаџера све је скупо, а мени све треба, тако да ће то да буде жестока борба – помало у шали, а мало и у збиљи рекао је Јевтић.

Како је рекао Јевтић, јуче је за Војводину почео прелазни рок.

– Прва коцкица у новом шампионском мозаику је најтрофејнији наш тренер Борис Ројевић, освајач 11 трофеја од могућих 12, с којим смо продужили уговор. Прве играчке уговоре потписали смо са десним крилом Марком Васићем, повратником из Мађарске, десним беком Миланом Савићем и пивотом Живаном Пешићем, који су дошли из Израела. Уговор је продужен са Миљаном Вуковљаком, који је нови капитен Војводине.


Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

– Искрено, нисам радо прихватио још један спортски задатак. Од нас држава тражи да играмо значајнију улогу на европској сцени, у Лиги шампиона, а ситуација, као што знате, није ни мало завидна посебно у привреди. Ову обавезу сам схватио и прихватио тако да треба да појачам финансијску сигурност клуба. За то нам неће да буде довољна помоћ града и јавног предузећа, већ и од спонзора, попут госодина Бобара. Своју активност једноставно мораћемо да раширимо – рекао је приликом обраћања председник РК Војводина Душан Бајатовић.

Он је подсетио да је он уз клуб већ годинама, истина, као спонсор, а сада, ето, имаће и функцију.

– Практично настављамо у истом саставу, једино је дошло до одређених ротација. Сматрам да не требамо нешто сада посебно да мењамо пошто је све функционисало беспрекорно. Жеља нам је да наставимо са освајањем титула и да се у Европи представимо у што бољем светлу. Оно на чему ћу инсистирати је то да деца у РК Војводина више не плаћају чланарину. Сматрам да свако дете, посебно талентовано, не треба да спутава финансијска ситуација његове породице.


Ђукић: Требале су нам промене

По окончању 10-годишњег циклуса Милан Ђукић је са места првог човека клуба отишао за председника Скупштине.

– Године 2007. клуб је био пред гашењем, када сам дошао у клуб. До данас успели смо да освојимо девет везаних титула. То јесте један циклус, а последње две-три године имали смо ужасан осећај да можемо да дођемо до тиутуле, али ништа преко тога, јер смо све своје економске, организационе и другарске потенцијале искористили да подигнемо на овај ниво клуб. На прослави титуле, код градоначелника, испливала је идеја, тј.његова жеља, да се у клубу ништа не мења. Опет требале су нам промене, које ће да у врло економски неизвесној години омогуће стабилност и могућност да клуб прошири финансијски капацитет како бисмо довели више играча. Само због тога су направљене те промене – рекао је Милан Ђукић.


Бајатовић је изнео још једну иницијативу.

– Позваћемо све клубове из Војводинине породице да обновимо рад Спортског друштва Војводина, које може много да нам помогне, не само финансијска, већ стручна... До победе, нема разлога да одустајемо – нагласио је Бајатовић.

Ј. Галић
 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести