НОВОСАЂАНИ У ТОП 16 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Велика победа рукометаша Војводине против Алкалоида

Рукометаши Војводине победом над Алкалоидом поново су се уписали у странице клупске историје и пласирали се у наредну фазу Лиге Европе.
rukomet
Фото: Филип Бакић

Изабраници Бориса Ројевића одиграли су зрело и заслужено савладали Македонце. Борбено су стартовали домаћи и јасно ставили до знања Македонцима да ће се лоше провести у Новом Саду.

Гости су били брзоплети у фази напада што им се на почетку није исплатило, али су ипак успевали да одржавају прикључак. Голман Скопљанаца Благојче Трајкоски бравурама на голу спречио је да Војводина брзо стекне осетнију предност.

Разиграли су се црвено-бели и са неколико одбрана Трнавца и лаких голова из контре дошли на плус четири након 20 минута (11:7). Наставила се жустра борба на оба дела терена, а Воша је успешно одржавала предност са којом је и отишла на одмор.

Фото: Филип Бакић

У наставку сусрета Македонци нису мењали тактику, играли су брзо у нападу са свега неколико додавања, а све конце у офанзиви вукао је Марко Митев. Играо се сјајан рукомет у другом полувремену, обе екипе су биле одличне у офанзиви и публика у хали на Сланој бари уживала је у мајсторијама Новосађана и Македонаца.

Чинило се да ће гости да падну и тако допусте домаћима да упишу злата вредне бодове, али то се није десило. Чета Кирила Лазарова играла је храбро и показала је зубе црвено-белима. Ипак, у последњих 15 минута Воша је играла на високом нивоу и предвођена Аиди Азизом, Борисом Пуховским и Вукашином Воркапићем дошла је до победе и пласмана у наредну фазу такмичења.

Фото: Филип Бакић

Војводина - Алкалоид 34:29 (16:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 1200. Судије: Емил Агакши и Ернест Акагши (Азербејџан). Седмерци: Војводина 2 (2), Алкалоид 4 (3). Искључења: Војводина 6, Алкалоид 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Шијан 1, Воркапић 7 (2), Вуковљак, Азиз 9, Ратковић, Миленковић, Пушица, Сунајко 1, Рађеновић 1, Пешић, Томић, Роган 2, Голубовић 6, Пуховски 7, Лучин (2 одбране), Трнавац (7 одбрана).

АЛКАЛОИД: Ђонов 2, Маркоски 1, Младеновикј, Серафимов 6 (2), Стојчески, Стојковски 5, Митев 5 (1), Гјоргиев 1, Велковски, Омерагикј, Бинго 1, Кофиловски, Митев 5 (1), Савревски 3, Галевски (2 одбране), Трајкоски (7 одбрана).

В. Гвозденовић

 
EUR/RSD 117.2018
Најновије вести