Обрадовић: Морал екипе кључан у рулет завршници

КУМАМОТО: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, после победе против Словеније 29:27 и пласмана у другу фазу Светског првенства, рекао је да је морал екипе био кључан за овакав исход.
l
Фото: Youtube Printscreen

"У рулет завршници победио је срећнији тим. Честитам Словенкама на фер борби. Био је велики улог за обе репрезентације. Честитам и мојим девојкама", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Победу рукометашицама Србије донела је фантастична Кристина Лишчевић са два гола у последњем минуту.

"Кључна ствар је морал екипе. Нису пале после вођства 0:5. Био је тај дан одлуке. Поучени искуством са утакмице Словеније и Холандије, где су бекови Словеније били одлични, први задатак нам је био да их неутралишемо и вратимо самопоуздање после добре утакмице са Норвешком и лоше са Холандијом".

Србија у наредну рунду не преноси бодове, а укршта се са групом где су пласман већ обезбедиле селекције Јужне Кореје и Немаччке.

"Знамо два ривала, Кореју и Немачку. Имамо добро искуство са Корејом, победили смо их на Сеул Купу. Немице су са новим селектором, знамо какав менталитет имају, биће то ново искуство за нас. Остаје да сачекамо да видимо ко ће бити трећи - Данска или Француска", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести