ОДИГРАНА ЧЕТВРТФИНАЛА И ПОЛУФИНАЛА РУКОМЕТНОГ КУПА СРБИЈЕ: Црвена звезда показала зубе Војводини

Познати су финалисти рукометног Купа Србије за даме и полуфиналисти Купа ,,проф. др Бранислав Покрајац" за мушкарце.
s
Фото: Детаљ са меча Војводине и Црвене звезде, фото: СРЛ

У полуфиналним окршајима код рукометашица Црвена звезда је савладала актуелног освајача екипу Јагодине са 18:17 (11:7), док је Железничар очекивано славио против Младости са 28:23 (15:13).

Финале Купа Србије за рукометашице заказано је за 25. фебруар. 

Рукометаши су играли четвртфинале, а Војводина, Динамо, Партизан и Металопластика су оправдали улогу фаворита и пласирали се у полуфинале Купа ,,проф. др Бранислав Покрајац"

Актуелни шампион државе и освајач Купа, Војводина савладала је Црвену звездеу теже него што се очекивало са 29:33 (19:14). Динамо из Панчева је у веома узбудљивој утакмици успео да слави против Дубочице из Лесковца са 23:22. Пут до полуфинала пронашла је и Металопластика која је убедљиво савладала Обилић са 38:23, а међу четири најбоље екипе нашао се и Партизан који је победио крагујевачки Раднички са 30:26. 

Војводина је до победе над Београђанима дошла на тежи начин, пошто Новосађани нису играли најбоље што знају док је Звезда играла веома добро и у неколико наврата била близу да изненади фаворита. 

Десни бек Новосађана Милан Голубовић истакао је да је Звезда одиграла сјајан меч, али и да је екипа била довољно сконцетрисана да прође у полуфинале.

- Очекивали смо снажан отпор Београђана, али не и да ми одиграмо испод очекивања. Једноставно нисмо успели да дођемо до наше препознатљиве игре, покушали смо разне комбинације, али ипак нас нешто слабија партија није коштала. Сада немамо времена за анализу ове утакмице пошто већ у суботу предстоји дерби са Партизаном - јасан је Голубовић.

В. Гвозденовић

Резултати

Куп Србије за рукометашице

Полуфинала

Црвена звезда - Јагодина 18:17

Железничар - Младост 28:23

Финале је заказано за 25. фебурар

Куп ,,проф. др Бранислав Покрајац" за рукометаше

Четвртфинала

Црвена звезда - Војводина (29:33)

Дубочица - Динамо (22:23)

Обилић - Металопластика (23:38)

Раднички - Партизан (26:30)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести