Окупиле се најбоље рукометашице Србије: Први тест на Купу Карпата

БЕОГРАД: Рукометашице Србије, од 4. до 20. новембра, очекује учешће на Европском првенству у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.
r
Фото: S okupljanja naših najboljih rukometašica/FIVB

Прву прилику за окупљање и увод у припреме за континентални шампионат, наша селекција има у ЕХФ недељи националних тимова (25. септембар - 2. октобар), када ће учествовати на међународном турниру Трофеј Карпата.

Наш државни тим ће, од 29. септембра до 1. октобра у Бистрици, одмерити снаге са селекцијама Аустрије, Шпаније и домаћина Румуније. Први ривал Србије биће репрезентација Шпаније, сутра од 17.30 часова, онда јој следи утакмица с Румунијом, дан касније (20), док је дуел с Аустријом заказан за 1. октобар, у 17.30 часова.

Изабранице селектора Уроша Брегара почеле су окупљање у београдском Хотелу М и кренуле пут Старе Пазове, где тренирају у спортском центру ФШ и тамо ће радити до одласка у Румунију.

На предстојећем Европском првенству, наш државни тим играће у групи Б, у Цељу, у оквиру које се састаје са селекцијама Данске, Шведске и Словеније. У групи А, у Љубљани, играће Норвешка, Мађарска, Хрватска и Швајцарска, групу Ц (Скопље) чине Француска, Холандија, Северна Македонија и Румунија, док ће у групи Д (Подгорица) снаге одмерити Пољска, Црна Гора, Немачка и Шпанија.

Након прелиминарне фазе (4-9. новембар), главна рунда такмичења се игра у Љубљани и Скопљу (10-16. новембар), док је финални викенд на програму у Љубљани, од 18. до 20. новембра 2022. године.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести