Орлови савладали незгодни Катар

Рукометаши Србије победили су Катар у последњој утакмици групе Е на Светском првенству у Пољској и Шведској.
rukomet
Фото: pixabay.com

Изабраници Тонија Ђероне овим тријумфом су обезбедили друго место у групи и пренеће два бода у наредну рунду.

Уводни минути протекли су изједначеној борби. Србија је лако долазила до голова, али их је исто тако и примала. Играли су наши репрезентативци зонску одбрану од које Ђерона није одступао током првих 30 минута.

„Орлови“ су до предности од два гола стигли на истеку осмог минута највише захваљујући Богдану Радивојевићу и голману Владимиру Цупари, док је са друге стране пивот Јусуф Бенали одржавао своју селекцију у мечу. Катар је направио неколико прекршаја који су резултирали искључењима, што су наши момци сјајно искористили, казнили грешке ривала и имали три гола предности након 15 минута сусрета. На крилима распуцаног Радивојевића Србија је увећавала разлику, те је селектор Катара Валеро Ривера покушао минутом одмора да избаци “орлове“ из ритма. Србија је у првом полувремену остала без десног бека Јовице Николића који је лактом ударио Беналија и након гледања снимка санкционисан је црвеним картоном. Искусни шпански стручњак Ривера је у правом тренутку узео паузу након које су његови пулени пришли на само гол заостатка. Наши момци су се брзо консолидовали и поново отишли на поготка вишка.


Милосављев: Одиграо сам утакмицу као да ми је последња

Одиграо сам утакмицу као да ми је последња, хвала Богу, на крају је било све испало добро, изјавио је голман рукометне репезентације Србије Дејан Милосављев после вечерашње утакмице са Катаром.

„Осећам се фантастично. Остао сам дужан овим момцима. Изборио сам се да дођем на Светско првенство. Верујем да имамо шансе. Ниједан меч није лак у наредној рунди. Направили смо одличан увод за наредни дуел. Сва екипе су квалитетне у следећој фази, опасне свака на свој начун. Надам се добром мечу. Хвала саиграчима што су ме чекали, што су веровали у мене. Радио сам са Перићем у клубу претходних дана, он је учинио са се осећам као да нисам био повређен“, закључио је Милосављев, преноси Моцартспорт..

У другој фази Светског првенства рукометаши Србије 19. јануара играју са Норвешком, 21. јануара са Аргентином и 23. јануара са селекцијом Холандије.


У наставку су наставили наши момци са чврстом и дисциплинованом одбраном и нису дозвољавали противнику нападе са крила. Играли су наши дуге, организоване нападе и полако подизали предност. После 40 минута Србија је имала седам голова више. Стефан Додић унео је нову енергију и сјајно разигравао крила Вању Илића и Вукашина Воркапића. Прве минуте на овом турниру уписао је Дејан Милосављев који је показао зашто је један од најбољих голмана света и са неколико везаних одбрана дигао је целу екипу. Мучили су се са реализацијом напада играчи Катара, док су „орлови“ летели у одбрани и после 50 минута Србија је имала двоцифрену предност 28:18 и било је јасно да ће изабраници Валера Ривере тешко до бодова. У финишу сусрета црвени картон у нашем тиму добио је и пивот Драган Пешмалбек, али то није утицало на исход утакмице, па су тако наши репрезентативци пренели два бода у наредну фазу такмичења.

Катар – Србија 24:34 (14:17)

КАТОВИЦЕ: Дворана Сподек, гледалаца 2.000. Судије: Хорачек и Новотни (Чешка).

Седмерци: Катар 4 (4), Србија 2 (2). Искључења: Катар 6, Србија 12 минута.

КАТАР: Салех, Мадади 5 (4), Капоте 1, Лепеница (4 одбране), Мемишевић 1, Гачевић, Абделмагид, Абдала 6, Алдери, Сами, Али 5, Хасбула 1, Хеиба 2, Ебаид 3, Закар, Суљаковић (3 одбране).

СРБИЈА: Цупара (2 одбране), Милосављев (9 одбрана), В. Илић 2, Н. Илић 3, Радивојевић 7 (2), Воркапић 6, Марсенић 4, Пешмалбек 2, Кукић 2, Додић, Николић, Орбовић 3, Ђорђић 4, Абутовић, Борзаш 2

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести