Перуничић: С Црном Гором меч одлуке

ГРАЦ: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перуничић, уочи утакмице против Црне Горе на Европском првенству, рекао је да његов тим мора да има бистрију главу и више вере у себе него против Белорусије.
s
Фото: Youtube Printscreen

Србија је на старту турнира изгубила од Белоруса 35:30, Црногорци су такође поражени од Хрватске 27:21, па ће међусобни дуел одлучити ко ће остати у игри за пласман у другу фазу, а ко може да се спрема за повратак кући.

"Утакмица против Црне Горе је тренутак одлуке. Или настављамо или се враћамо подвијеног репа кући. Ствар је поноса, части, инспирације и одговорности које сви носимо и представљамо своју земљу. Очекујем да ови момци имају другачију реакцију него што су имали у претходној утакмици. Да имају бистрију главу него што су је имали и мало више вере него што је било", рекао је Перуничић на конфренцији за медије у Грацу.

Он је додао да очекује "тврду, жестоку, фајтерску утакмицу".

"Од момака ћу тражити све што сам и до сад. Да дају све од себе, па и преко границе. Верујем да смо спремни да се издигнемо из ове ситуације и пораза у првој утакмици. Исто тако верујем и да имамо снагу, карактер да покажемо зубе и да победимо".

Перуничић истиче да је Црна Гора јако добра, млада репрезентација, са играчима из Бундес лиге.

"Они су имали сличан пут као и ми. Јако агресивни, што ћу и ја тражити од мојих играча, чак и више. Незгодна, агресивна екипа, са одбраном коју не игра много репрезентација, али сходно њиховом габариту, то им највише лежи. Ту морамо бити јако обазриви. Техничке грешке и изгубљене лопте морамо да смањимо на минимум. Очекујем да ћемо у реализацији зицера бити барем 50 посто бољи. Да смо имали у првој утакмици мало бољу реализацију, мислим да би било потпуно другачије", рекао је Перуничић и навео да очекује да његови играчи боље играју у дефанзиви.

"Ако стално понављамо лошу одбрану онда сва моја прича пада у воду - да нам је одбрана главна снага и да смо на њој највише радили. Ситуација није добра, нисмо кренули како треба, говорили смо о првој утакмици као најважнијој. Боже мој, мушкарци смо, знамо шта желимо. Такве ситације граде и личност и карактер. Просто морамо да видимо да ли можемо да будемо јачи у главама него што смо били", закључио је Перуничић.

Меч између рукометаша Србије и Црне Горе игра се 11. јануара од 18.15 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести