Перуничић: Усамљени смо, рукомет мало кога и занима

ГРАЦ: Селектор рукометне репрезентације Србије Ненад Перунучић, у интервјуу за хрватски портал Индекс, рекао је да екипа проблем квалитета, пре свега због великог броја отказа, али и чињенице да рукомет мало кога и занима.
nenad perunicic, EPA/CLEMENS BILAN
Фото: EPA/CLEMENS BILAN

Рукометаши Србије вечерас од 20.30 састају се са Хрватском у последњем колу групне фазе, а изабранции Ненада Перунчића после две пораза од Белорусије и Црне Горе, завршили су наступ на ЕП.

"Желели смо више, али ово је тренутно онолико колико можемо. Имали смо пуно повреда, али то је тако. Утакмица против Црне Горе била је јако тешка, а против Хрватске ћемо дати све од себе да победимо. Неће бити лако подићи екипу. Морам пронаћи нацин. Што се тиче овог тунира, можда немамо квалитет као пре. Један од проблема су откази играча који више не желе играти за Србију. За мене су играчи који су овде најбољи зато што они желе да играју за своју земљу", рекао је Перуничић за Index.hr.

Он је додао да тај проблем постоји од 2006. године, када је рукомет изгубио драж у Србији.

"Био је један од најпопуларнијих спортова. Изгубили смо се у тражењу талената, људи мисле да це то доћи само од себе, но сад је друго време и бизнис је кључан. Деца у Србији иду на кошарку, одбојку и борилачке спортове. У моје време деца су масовно долазила на рукомет. Сад то више никог не занима код нас".

Перуничић је упитан и какву подршку репрезентација има од навијача.

"Жао ми је што нас навијачи нису подржали на овом ЕП. Много Срба живи у Бечу, а то није далеко од Граца. Волио бих да осећају већу припадност репрезентацији. Разумем да људи код нас иду на кошарку и одбојку јер доживе прави резултат, али подршка је потребна и онда када не иде. Жао ми је, али врло мало навијача из Србије је било уз нас. Када видим са колико страсти хрватски навијачи уз своју репрезентацију, волио бих да је тако у Србији. Сви носе дресове, то је лепо видети. Волео бих видети стотинак српских застава, а не десет на трибинама. Навијачи из Хрватске увек долазе на почетак првенства и такву љубав према дресу треба поштовати. За нас је изазов играти против тако великог противника и у посебној атмосфери морамо дати све од себе. То ћу тражити од својих играча. Осећамо се усамљено. Играчи осећају да немају подршку. Можда не заслужујемо, можда је такво време, а можда људе не занима", заклучио је Перуничић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести