Пешић: И ја сам заборавила Сеул, срцем и тимском игром до ОИ

БЕОГРАД: Легендарна рукометашица Драгана Пешић Белојевић верује да ће женска рукометна репрезентација Србије успети да избори пласман на Олимпијске игре у Токију.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Рукометашице Србије поход на олимпијску визу почињу сутра на турниру у Ђеру, а последњи пут на највећој спортској смотри нашле се су 1988. године у Сеулу, када је део генерације која заузела четврто место била и садашња градска секретарка за спорт.

Желим ми сву срећу, уз њих сам. Ја сам 1988. године била на тим Олимпијским играма, чак сам и ја заборавила када је то било. НА ОИ 1992. године требало је да будемо учесници, али десило се то што се десило. Ово јесте прилика да покажу да је рукомет традиционални српски спорт. То су девојке са великим срцима и надам се да ће ова генерација успети у борби за одлазак на Олимпијске игре, рекла је Пешић Белојевић Танјугу.

Прва препрека на путу за Токио изабраницама Љубомира Обрадовића биће актуелни олимпијски шампион Русија сутра од 20 сати, дан касније од 17.30 следи им дуел са Мађарском, тачку на турнир стављају сусретом против Казахстаном у недељу (17.30), а карту ће чекирати две екипе.

Још на Европском првенству када смо изгубили од Мађарске, рекла сам да то није право мерило. Мислим да са нашом мало јачом одбраном и са нашим играчима можемо да добијемо. Специфични су ово услови, играте под овим околностима са две репрезентације које су увек у врху светског и европског рукомета. Није толика разлика између њих и нас. На овим турнирским системима увек је потребна срећа, да вам буде дан и да добијете све три утакмице. Ми стално ту трећу утакмицу заборављамо јер је Казахстан слабији противник, казала је Пешићева.

Бивша вицешампионка света нема дилему како би требало приступити турниру, који су репрезентативке окарактерисале као најважнији у њиховим каријерама.

“Не бих калкулисала, пробала бих да добијемо Рускиње и Мађарице. Кад се овако гледа по статистици, када се види ко је био на ком месту у европском рукомету, лакше можемо да се изнесемо са Мађарицама. Не бих се изненадила да добијемо и Рускиње. Навијам и шаљем им позитивну енергију. Волим што није направљена велика медијска пажња, јер обично у свим спортовима када нема те помпе, боље се пролази на такмичењима. Надам се да ће ове 2021. године отићи на ОИ".

Рукометашицама мотива неће недостајати, а Пешић Белојевић упитана је како остати хладне главе и не изгорети од превелике жеље.

Тим увек побеђује. Имамо неколико добрих играча, који су јаки индивидуалци. Немамо једног, него неколико. Треба да се опусте. Тешко је сад говорити, жеља вас увек вуче да се покажете, да своју земљу представите на прави начин. Увек је то тешко. Уздам се да ће та жеља ићи у позитивном смеру, да их неће блокирати. Иде нам у корист што у Мађарској због короне неће бити публике, па је мало лакше. У се и у своје кљусе, треба да се концентришу и дају све од себе и рачунам да резултат не може да изостане, закључила је Пешић Белојевић.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести