Плеј-оф Аркус лиге за даме: Инђијке на корак до титуле

У првом мечу финала плеј-офа Аркус лиге за рукометашице Железничар је дошао до брејка и у Аранђеловцу савладао Бекамент (25:24).
Аркус лига/Детаљ са прве утакмице финала
Фото: Аркус лига/Детаљ са прве утакмице финала

Изабранице Владимира Шимичича су овим тријумфом дошле на корак до првог трофеја намењеног шампиона државе у историји клуба. Други финални меч игра се у недељу од 19.30 у Инђији.

Стратег Железничара  рекао је да је задовољан издањем своје екипе у првом мечу финала.
- Драго ми је што смо као аутсајдери дошли до веома важне победе. Није све ишло по плану у првом полувремену је било пуно техничких грешака изазваних тремом али смо из минут у минут расли и показали да можемо да се носимо са екипом каква је Бекамент - рекао је Шимичић.

Када је реч о реванш утакмици тренер Железничара је рекао да су рукометашице Бекамент фавориткиње али и да очекује одличну подршку публике у Инђији.
- Јасно нам је да морамо да одиграмо боље него у Аранђеловцу. Играћемо без калкуисања и заиста сматрам да је и ово што смо до сада урадили огроман успех. Причао сам са неколико играчица Бекамента пре прве утакмице и на које питање колико су трофеја освојиле у каријери нису могле да се сете свих, то довољно говори о екипи коју води мој колега Саша Бошковић. Колико год да су јаке, мене занимају моје играчице. Верујем да нас очекује веома захтевна утакмица, али и одлична подршка наших навијача уз које ћемо, надам се моћи да прославимо историјску титулу - рекао је Шимичић.

В. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести