Плеј–оф Суперлиге: Воша опет боља од Нишлија

Ни пети пут ове сезоне рукометаши Железничара нису успели да савладају Војводину. Новосађани су победом у дербију првенства, у оквиру четвртог кола плеј–офа, остали непоражени у дуелима с Нишлија и у досадашњим међусобним сусретима имају четири победе и реми.
Dusko Celica/RK Vojvodina
Фото: РК Војводина/Душко Челица у нападу против Нишлија

Изабраници тренера Бориса Ројевића у досадашњем делу Суперлиге имају све победе, а против екипе Веселина Вујовића одрадили су и те како тежак посао. Како и доликује сусрету ова два тима, узбуђења није мањкало ни у једном тренутку и у мечу пуном преокрета на крају су се радовали домаћини, после драматичне завршнице.

Оба тима заиграла су чврсте одбране, па је у почетку било и мало голова. Гости су промашили пар прилика и до првог поготка дошли су тек у осмом минуту (2:1). Није могао да прође сусрет без кошкања, па су после дуела Марковића и Николића играчи направили гужву на терену. Епилог је било двоструко искључење и на два минута су изашли управо Марковић и Челица с Вошине стране. Новосађани су били у благој предности (5:3), али Нишлије везују три гола, преко Сретеновића, мајсторије Вејина и Марковића, који је био прецизан док су били бројнији на терену. Тиме су и преокренули и повели први пут (6:5). Као да се на тренутак увукла нервоза у домаћу екипу, теже су долазили до погодака, направили су и пар грешака, док је Железничар заиграо доста смиреније. Ређали су се сјајни потези на обе стране. Госте су носили Сретеновић и Живковић, а Вошу млади Николић и Илић, који је опет давао важне голове. Смењивали су се ривали у вођству, али ниједан није могао даље од гола вишка. Бабић је у последњем нападу првог полувремена донео Нишлијама вођство 12:11, али одлична реакција капитена Веркића, који је преко целог терена упослио Станковића пред голом Коцића значила је и нерешен резултат после првих 30 минута (12:12).   

Са три брза гола Железничар је у наставку одмах резултатски побегао први пут на плус три – 15:12. Морао је да реагује Ројевић, па су потом домаћини узвратили истом мером и вратили егал (15:15). Праву симултанку приредила су оба голмана, која су била непремостива препрека за све шутере. Воша је коначно у 53. минуту стигла до два гола предности захваљујући управо Веркићу који је одбранио седмерац, а Маријанац је потом био прецизан (22:20). Грозданић је с друге стране промашио пенал и домаћин је пропустио прилику да оде на три разлике. То је на два минута до краја казнио Миловановић за изједначење 22:22. Илић је овог пута погодио са беле линије (23:22), гости су прокоцкали последњи напад, а с друге стране Матовић је спречио Николића да повећа крајњи резултат.

К. Бугарски

ВојводинаЖелезничар 23:22 (12:12)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 500, судије: Боричић, Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 4 (3), Железничар 1 (0). Искључења: Војводина 6, Железничар 12 минута.

ВОЈВОДИНА: Овчина, Милић, Мирковић 1, Челица 1, Перовић, Илић 8 (1), Маријанац 2, Ратковић, Продановић, Томић 1, Станковић 2, Николић 4, Тркуља, Веркић (12 одбрана, 1 седмерац), Грозданић 4 (2), Вучићевић.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић (3 одбране), Миловановић 2, Сретеновић 6, Мађар 1, Вејин 4, Милосављевић 2, Живковић 4, Спасић, Горела, Марковић 1, Јевтић 1, Кљајић, Пижурица, Павловић, Коцић (7 одбрана), Бабић 1.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести