Почео камп мини-рукомета на Летенки

НОВИ САД: У  предивном амбијенту омладинског насеља Летенка, које је у власништву Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, почео је са радом први Камп мини-рукомета.
letenla deca dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

Око 40 малишана узраста од првог до петог разреда у наредних седам дана покушаће да открију бар део чари које са собом носи рукометна игра. У свет овога спорта увешће их професори физичког васпитања, бивши рукометаши, а сада дипломирани тренери Томислав Рожмарић, Тања Ковач, Александар Убавић, Драган Видовић, мсц Филип Садри и мсц Иво Садри.

Иза овог пројекта стоји Бранислав Радишић и његов клуб РК Адут, који се искључиво бави радом са младима.

Фото: Dnevnik.rs

„Идеја о овом кампу, који је јединствен на нашим просторима, потекла је још пре три године, јер смо имали потребу да малишанима понудимо нешто више од уобичајених тренинга у школским салама. Имајући у виду да је мини-рукомет најмасовнији део нашег спорта који негују бројни клубовии школе, одлучили смо се да организујемо камп и понудимо свима њима да буду део пилот пројекта. Циљ је да децу инфицирамо да се баве физичком активношћу, а све то кроз елементе рукомета. Надам се да ћемо успети у нашој намери, а с обзиром на то да се за прву годину пријавило 40 дечака и девојчица за први камп овог типа је више него задовољавајуће“, истакао је руководилац и идејни творац овог пројекта Бранислав Радишић.

Према његовим речима, на овом кампу се деца не баве само рукометом.

„Учимо их правим вредностима живота - да буду добри и поштени људи, да виде да постоји живот и без ТВ пријемника, мобилних телефона и интернета, да се што више друже, стекну нова познанства, а све то прате радионице и ванспортске активности. Учимо их и како да се снађу у природи, да се орјентишу... Зато смо се одлучили да са децом раде школовани педагози“, навео је Радишић.

Фото: Dnevnik.rs

Летенка нуди иделане услове за рад са децом.

„Руководили смо се тиме да је Летенка близу Новог Сада,а ресурсе које нуди насеље Покрајинског завода, смештај, храна, терени и љубазно особље, су врхунски.  Захвалио бих се Управи за спорт и омладину Новог Сада што подржава развој нашег клуба, Покрајинском секретаријату за спорт и омладину зато што је препознао значај овога кампа и омогућио поновно враћање деце основношколског узраста на Летенку, као и РСВ и ГРСНС на подршци“, рекао је Радишић.

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести