Почиње Међународни турнир Растимо – Трофеј града Новог Сада

Рукометни клуб-камп Растимо, у години јубилеја 25 година рада и постојања, током викенда организује најмасовнији турнир у нашој земљи.
С. Срђанов/С прошлогодишњег турнира
Фото: С. Срђанов/С прошлогодишњег турнира

Реч је о традиционалном Међународном турниру у рукомету и мини-рукомету „Растимо – Трофеј Града Новог Сада“ који ће окупити више од 500 деце из 36 клубова из Србије, Републике Српске, Украјине, Хрватске, Црне Горе и Македоније. Утакмице ће се играти у три дворане у Новом Саду и Петроварадину, а ова манифестација реализује се у сарадњи са РК Војводина и под покровитељством Управе за спорт и омладину Града Новог Сада.

– Турнир ће бити занимљив. Ради се о девојчицама и дечацима узраста 14 и 16 година, који имају изузетни потенцијал, неки од њих су већ селектирани у репрезентацијама млађих категорија својих земаља. Практично ово ће бити смотра рукометних нада и будућих репрезентативаца – рекао је директор Трофеја Ђорђе Јакшић.

За разлику од претходних година, када је Трофеј организован за првомајске празнике, ове године је померен два и по месеца раније.

– Определили смо се да га померимо због школских обавеза и слободних термина у календарима такмичења млађих категорија у земљама у региону. Жеља нам је да учествује што више деце, као што је то било пре неколико година када је број екипа био око 100, а учесника више од 1.000 – појаснио је Јакшић.

Утакмице сутра и у недељу играће се од 9 до 18.30 часова. Борбе за медаље планиране су за недељу од 13 до 18.30 часова у СЦ „Слана бара“.     

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести