Подмлађена Србија изгубила у другом пријатељском сусрету

Женска сениорска репрезентација Србије поражена је од најбољих рукометашица Хрватске резултатом 28:17 (13:8).
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Овим су се фаворизоване Хрватице у сусрету у ком се селектор Брегар определио за млађи састав, реванширале за пораз у првој утакмици.

Оно што радује јесте одличан учинак голманског тандема Граовац - Рисовић пред квалификационе утакмице за Светско првенство против репрезентације Туске у априлу.

Најефикаснија у редовима српских рукометашица била је Теодора Величковић са пет голова, док је у редовима гостујуће екипе Катарина Јежић уписала исти број погодака. 

Селектори Брегар и Шоштарић сагласни су о важности оваквих сусрета двеју екипа, али су се осврнули и на проблеме и изазове са којима се сусрећу у свом послу.

“Одиграли смо два потпуно различита меча. Први је био на резултат и њега смо добили што нам је било веома важно, док је данас било потребно одморити старије играчице и дати прилику млађим девојкама да осете како је играти против једне озбиљне селекције каква је Хрватска. Сада остаје на девојкама да у клубовима посвећено раде и припремају се за квалификације у априлу”, истакао је Урош Брегар.

Ненад Шоштарић, човек који је са женском репрезентацијом Хрватске направио чудо и освојио бронзану медаљу 2020. године истиче да његове изабранице сада играју под већим притиском у свакој акцији, али да треба бити реалан јер на овим просторима недостаје квантитет из ког ће изаћи квалитет.

“Захвалио бих се Рукометном савезу Србије на позиву и ове две провере које знам да су и њима много значиле, иако нису као ни ми у најјачем саставу. Живимо на поднебљу где су сви селектори, а не знају да радимо у околностима где нам се после јуниорске селекције играчице пре опредељују за школовање него за спорт. Када играте против екипа као што је Француска која бира најбољи састав из броја од 700 рукометашица колико их нема укупно у Хрватској, јасно је колико је наша медаља била чудо. На екипама попут Подравке и Локомотиве јесте да нађу начина да задрже девојке, док ће талентованих девојчица и посвећених тренера увек бити.”

За будућност српског женског рукомета посебно је важно истаћи да се током другог полувремена на терену у једном тренутку нашло чак четири јуниорске репрезентативке, које су до скоро наступале за кадетску селекцију Србије. Милица Игњатовић, Дуња Радевић, Ана Петровић и Александра Васић су играчице рођене 2005. године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести