Подмлађени рукометаши Војводине тражи нове изазове

Шестоструки узастопни шампион Србије рукометаши Војводине „упалили су моторе“ и у својој хали на Сланој бари и почели припреме за изазове које их очекају у следећој сезони.
pripreme rukometasa 3
Фото: Dnevnik.rs

Предвођени тренером Борисом Ројевићем и овог пута јуришаће на одбрану титуле и пехар националног Купа.

Новосађани су знатно променили састав у односу на претходну такмичарску годину и сада ће на сцену ступити нове, младе снаге из Вошине школе рукомета, наравно, уз подршку искусних саиграча. Редове Војводине напустило је чак десеторица играча. Отишли су капитен Вукашин Стојановић, Ненад Вучковић, Божидар Надовеза, Мирко Милашевић, Марко Симовић, Милан Јовановић, Игор Чагаљ, Владимир Бојанић, Душан Трифковић и Тодор Јандрић. Управа је ангажовала пет нових рукометаша. У клуб са Слане баре вратили су се Горан Тркуља и Саша Марјанац, а придружили су им се Ален Овчина, Адсон Бајрић и Душко Челица.

Фото: Dnevnik.rs

„Направили смо велики рез што се тиче старијих играча и не рачунајући голмана имамо само два  рукометаша преко 30 година, док смо прошле сезоне имали њих петорицу-  шесторицу преко 35. Драстично смо подмладили екипу и тежимо ка томе да у наредним годинама окосницу тима чине наши играчи из омладинског погона, а да не заостајемо са резултатима. Сигуран сам да ће то бити тешко, али верујем у свој и рад сарадника. Ја сам тренер који воли да пружи шансу младом играчу, а видели смо да се то прошле сезоне исплатило“, истакао је тренер Ројевић.

Војводина је шесту годину заредом понела титулу најбољег клуба у Србији, а то ће покушати да учини и ове сезоне.

„Иду неки нови изазови и можда је још тежа година пред нама када погледамо Железничара из Ниша како се појачао и у играчком и тренерском кадру и са коликим буyетом располаже. Сигурно ће бити тешко, али зато ће да буде и слађе ако буде пехара и трофеја“, рекао је шеф стручног штаба Новосађана.

У редове шампиона дошло је дупло мање играча, него што је отишло.

Фото: Dnevnik.rs

„Првенствено сам тражио добре људе, јер мислим да из доброг колектива настају резултати. Ми смо прошле године имали сјајну атмосферу и из тога су дошли резултати. Можда смо имали мањи квалитет него прошлих година, али опет смо на неко другарство освојили титулу. Пажљиво смо бирали појачања. Остојић и Марјанац су имали теже повреде и биће потребно доста времена да се врате у “живот” и да се ова сасвим нова екипа уигра“, објашњава Ројевић.

Једна од најбитнијих ствари јесте останак искусног Светислава Веркића на голу у наредне четири године и чувар мреже ове сезоне носиће капитенску траку.

„Поред играчких квалитета за похвалу су и његови људски и због тога сам се одлучио да му дам траку. Велики посао ради на терену, али исто тако и ван њега са младим играчима.“

С обзиром на то да ће шансу давати младим играчима, Ројевић ће на позицији десног бека моћи да рачуна управо на два талента, Јовицу Николића и Стефана Ранисављевића.

„Очекујем пуно од њих, обојица су прошла нашу школу. Николић је показао таленат већ прошле сезоне, а доста младих играча добиће шансу, поготово у Сеха лиги у којој нећемо јурити резултат“, рекао је Ројевић, коме ће и даље сарадници бити Александар Тунгуз и Драган Кукић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести