РУКОМЕТАШИЦЕ ЖЕЛЕЗНИЧАРА У ФИНАЛУ ПЛЕЈ-ОФА СУПЕРЛИГЕ ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Сремице избориле нову борбу за титулу (ФОТО и ВИДЕО)

Рукометашице Железничара савладале су актуелног шампиона Србије, Јагодину са 22:21 и тако се пласирале у финале плеј-офа Суперлиге. У првом дуелу Инђијке су славиле у Јагодини са 21:20.
Петар Зинајић Вучковић
Фото: Петар Зинајић Вучковић

Ношене подршком са трибина Сремице су боље почеле меч. На половини првог дела домаће су водиле са 7:3, а посебно су убојите биле крилне играчице Наташа Ловрић и Тамара Коцић. Спреман одговор имала је Јагодина, предвођена средњим беком Саром Гугач. До одласка на одмор било је неколико грубих стартова и било је јасно колико обе екипе желе победу, Инђијке како би се пласирале у финале, а Јагодинке како би избориле мајсторицу на домаћем терену.

Фото: Петар Зинајић Вучковић

У наставку сусрета гошће је предводила Сара Стефаноска која је изводила седмерце, али и претила са шутевима са девет метара. Разиграна Стефаноска није уздрмала екипу Владе Шимичића која је успешно одржавала предност. Марија Симић голман Јагодине главни је кривац што Сремице нису имале осетнију предност. Чувар мреже Србије је до 50. минута одбранила чак пет шутева са линије седам метара. Нису се предавале гошће, али је било јасно да ће тешко до преокрета. Сара Гугач је на 30 секунди до краја имала шут за изједначење, али је промашила па ће се Железничар борити за другу титулу шампиона државе.

Фото: Петар Зинајић Вучковић

Реванш меч другог полуфинала у ком се састају Црвена звезда и Медицинар игра се у суботу од 18 сати у шапцу. У првом дуелу Београђанке су славиле са 41:23.

 


Железничар – Јагодина 22:21 (12:9)

ИНЂИЈА: СЦ Инђија, гледалаца: 400. Судије: Бакмаз и Радаковић (Нови Сад). Седмерци: Железничар 9 (3). Јагодина (4). Искључења: Железничар 10, Јагодина 10 минута.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Ћаврић, Вујновић, Обреновић 1, М. Ловрић, Табак 2 (1), Аврамовић 4, Тодоровић, Н. Ловрић 5, Ковачић, Коцић 4, Чинку (2 одбране), Игњатовић, Јовановић, Бакша 2, Агбаба 4, Васиљковић (2 одбране).

ЈАГОДИНА: Радивојевић, Аџић, Стефаноска 9 (3), Митровић 2, Симатовић, Х. Петрић, Сукур 2, Којић, Гугуч 6, Фајфрић 1 (1), Симић, Рацковић, Ђурашиновић, Богуновић 1, Анђушић, Е. Петрић. 


 

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести