Пораз рукометаша Србије од Норвешке: "Орлови" без крила у Скандинавији

БЕРГЕН: Рукометаши Србије поражени су од Норвешке у четвртом колу квалификација за Европско првенство које се игра наредне године у Немачкој.
r
Фото: Slaba realizacija bekova Srbije protiv Norvežana, (Vejin sa loptom)/RSS

"Орлови" су солидно отворили утакмицу, али су домаћи играчи брзо заиграли најбоље што умеју и уписали су победу која их враћа на чело групе. Србија је у првом мечу са Норвешком одиграном у Новом Саду славила са 25:24, те је тако малтене обезбедила пласман на шампионат Старог континента.

Уводни минути сусрета протекли су у знаку гостију који су са неколико лаких голова одржавали минималну предност. На срећу Србије Дејан Милосављев је поново имао свој дан и сјајно је бранио. С друге стране бриљирао је Сандер Сагосен и једини је погађао гол "орлова" на почетку меча. Брзо су се Норвежани консолидовали и са неколико везаних голова из контри имали су два гола предности након 14 минута игре (7:5).

Србија је играла добро са солидном ефикасношћу у нападу, али је враћање у одбрану наших рукометаша било споро што су Скандинавци умели да казне. Наставили су домаћи са ефикасном игром и искористили су несхватљива искључења "орлова" те повећали предност на (15:9). Сандер Сагосен је постигао "само" четири поготка у победи Србије на Спенсу и то све у другом полувремену, али је зато пред домаћом публиком чак осам пута савладао Милосављева у првих 30 минута. Мучили су се наши момци у нападу, домаћи су играли чврсто у одбрани и правили су прекршаје на ивици искључења. Поново су као и у првом сусрету са Норвежанима фалили поготци наших бекова у првом реду Лазара Кукића и Милоша Орбовића.

У наставку сусрета виђена је слична игра. Србија је имала три изгубљене лопте на самом почетку другог полувремена и било је јасно да са таквом игром "орлови" немају много шанси за победу против селекције каква је Норвешка. На голу Скандинаваца стајао је Кристиан Саверос који је за кратко време проведено на голу домаћих уписао четири интеревнције. Први гол за репрезентацију Србије постигао је капитен Партизана Никола Зечевић који је пратијама за црно-беле показао да ће бити сјајан рукометаш. У одбрани Србије осетио се недостатак Илије Абутовића који због повреде није могао да наступи на утакмици, а и у мечу у Новом Саду је имао мању минутажу. Сандер Сагосен је својим 11. поготоком  донео Норвежанима девет голова предности и тако ставио тачку на меч и наду Србије да може до изненађења у Бергену.

В. Г.

НорвешкаСрбија 35:25 (17:12)

БЕРГЕН: Асан арена: гледалаца 450. Судије: Алварез и Бустаманте (Шпанија). Седмерци: Норвешка 6 (5), Србија 4 (4). Искључења: Норвешка 2, Србија 6 минута.

НОРВЕШКА: Сагосен 12 (5), Бјорнсен 5, Блонц 3, Ага 1, Оверби, Блонц 3, Хелдал, Гулеруд, Грендал 1, Јоханесен 1, О Саливен, Рајнкинд 6, Гуликсен, Ред 1, Тофт 2, Саверос (6 одбрана), Бергеруд (6 одбрана).

СРБИЈА: Радивојевић 2 (1), Борзаш 3, Орбовић 4, Пешмалбек 2, Воркапић, Зечевић 1, Н. Илић 2 (1), В. Илић 2 (2), Вејин 3, Кукић 1, Марсенић 4, Милосављевић, Додић 1, Бомаштар (6 одбрана), Милосављев (9 одбрана).

Група 2

Норвешка – Србија 35:25

Словачка – Финска 32:25

Табела:

1. Норвешка      4      3      0      1      132:98      6                             

2. Србија   4      3      0      1      111:104     6

3. Словачка      4      2      0      2      106:120     4

4. Финска  4      0      0      4      101:128     4

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести