ПОРАЗ РУКОМЕТАША ВОЈВОДИНЕ ПРОТИВ КАДЕТЕНА У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Воша показала зубе искуснијем ривалу

Рукометаши Војводине поражени су од Кадетена у Шафхаузену са 24:27 у првом мечу Топ 16 фазе Лиге Европе. Држали су се Новосађани сјајно у првом полувремену, али је у наставку умор учинио своје, па су Швајцарци дошли до тријумфа. Не треба заборавити да је Војводина била десеткована и да су фалили Вукашин Воркапић, Стефан Додић, Миљан Вуковљак и Мохамед Азиз, Симо Шијан и Милан Милић.
РК Војводина
Фото: РК Војводина

Новосађани су меч почели са формацијом 6-0 у дефанзиви и добро су се кратали.  Домаћи су рано добили прво искључење што је Војводина искористила, лако пробијала одбрану Швајцараца и након пет минута имала је гол предности (2:3). Игру црвено-белих  средином првог полувремена кројио је Петар Ђорђић који је разигравао саиграче, разорно шутирао ка голу Филиповића, али играо и одбрану што није уобичајено за њега. Играла је Војводина веома добро и ношена Ђорђићем имала је три гола више (6:9) након 18 минута игре.  Голмани Андреј Трнавац (Војводина) и Кристиан Филиповић (Кадетен) имали су запажене улоге у првих 30 минута. Швајцарци су искористили очекивани пад у игри Воше и на крилима ветерана Ђоана Кањељаса отишли су на одмор са два гола предности.

Фото: РК Војводина

 У првих десет минута другог дела играло се гол за гол. Нажалост Андреј Трнавац је добио ударац у стомак, па је на гол Воше стао Фран Лучин. Новосађани су ушли у проблем са искључењима што је Кадетен искористио и отишао на пет голова предности на 15 минута до краја меча (21:16).  Није се предавала чета Бориса ројевића до последњег секунда успели и да смањи заостатак,  али су искусни играчи Кадетена били концетрисани у финишу и осигурали прву победу за швајцарски тим у Топ 16 фази Лиге Европе.

Новосадски рукометаши 20. фебруара дочекују Фленсбург у крцатој „Сланој бари".

В. Гвозденовић

Кадетен – Војводина 27:24 (15:13)

ШАФХАУЗЕН: ББЦ Арена, гледалаца: 600. Судије: Какадор и Николау (Португал). Седмерци: Кадетен 3 (2), Војводина 4 (1). Искључења: Кадетен 8, Војводина 14 минута.

КАДЕТЕН: Петрић, Ромдане 3, Рихардсон 8 (3), Кањељас 5, Храховец 2, Шопер, Лир 3, Марковић 1, Марос 4, Мартиновић, Принс, Хербургер 1, Филиповић (13 одбрана, 2 седмерца), Мејер.

ВОЈВОДИНА: Раденковић, Оцвирк, Ратковић 3, Миленковић 1, Сунајко, Пушица 1, Рађеновић 2, Пешић, Драшко, Томић 3, Роган 3, Ђорђић 4, Голубовић 4, Пуховски 3 (1), Лучин (1 одбрана), Трнавац (8 одбрана).

ЛИГА ЕВРОПЕ

Група 1

Бургдорф – Нант 32:38

Забрзје – Рајн Некар Левен синоћ

         Група 2

Скјерн – Горење 45:31

Нексе – Савехоф синоћ

         Група 3

Кадетен – Војводина 27:24

Фленсбург – Силкеборг синоћ

         Група 4

Констанца – Фуксе Берлин 29:32

Спортинг – Динамо синоћ

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести