Пораз рукометашица Србије на ЕП од Мађарске

Први пораз на Европском првенству у Данској, најбоље рукометашице Србије доживеле су у другом колу групе Ц, пошто је од њих била боља Мађарска.
Jelena Trifunovic
Фото: Јелена Трифуновић, фото: ЕХФ

После тријумфа и исцрпљујућег сусрета са светским првакињама Холанђанкама, изабранице селектора Љубомира Обрадовића имале су само 18 сати за одмор, па се очигледно то одразило и на свежину екипе. Нису наше девојке имале решења за расположене противнице, које, иначе, у досадашња три међусобна сусрета ниједном нису савладале.

Мађарице су у овај дуел ушле борбено, јер су после пораза од Хрватске у првом колу сада имале императив победе, која би их одржала на путу ка другој фази шампионата. Играле су боље него у тој утакмици, биле су готово савршене у нападу, шутерски опасне из свих позиција и лако су одржавале предност, која је после првих 30 минута износила великих девет голова. Наше девојке почеле су опуштено, фалило им је концентрације, промашиле су и два седмерца, а одбрана никако није могла да проради.


Андреа Лекић оперисана

Доживела је Андреа Лекић у првој утакмици против Холандије повреду Ахилове тетиве због које је у 27. минуту изашла из игре. Наш средњи бек оперисан је јуче у преподневним часовима и данас ће се у пратњи физиотерапеута директним летом вратити у Београд.


Није им ишло у нападу ни у другом полувремену, када је Мађарска стигла и до двоцифрене разлике. Обрадовић је доста тактички експериментисао, док су се наше северне комшинице распуцале још више и нису уопште одузимале гас. Њихова предност је константно расла, а шансу су у српском дресу добиле и млађе играчице. До краја утакмице било је јасно да је с обе стране преостало пуко одрађивање посла, јер Србија никако није могла да смањи заостатак. Пред нашим девојкама је сада дан одмора који ће искористити да се што боље припреме за важан сусрет с Хрватицама за пролаз даље, који је на програму сутра од 18.15 часова.

К. Бугарски

СрбијаМађарска 26:38 (11:20)

КОЛДИНГ: Сидбанк арена, без присуства публике, судије: Ш. Бонавентура и Ж. Бонавентура (Француска). Седмерци: Србија 2 (0), Мађарска 2 (2). Искључења: Србија 6 минута.

СРБИЈА: Рисовић, Томашевић, Радосављевић 5, Крпеж–Шлезак 1, Милојевић 1, Трифуновић 4, Лавко 4, Агбаба 2, Николић 3, Јањушевић, Поп–Лазић 4, Радојевић, Јововић 1, Стоиљковић, Лишчевић 1.

МАЂАРСКА: Сикора, Биро 1, Солоши 10, Товици, Шацл 5, Ковачик 4, Мартон, Лакатош 1, Чисар–Секереш, Клујбер 3 (2), Качор 2, Хафра 4, Фалувеги 2, Лукач 6, Хелембај, Томори.

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести