Пораз рукометашица Србије од Русије

ЂЕР: Рукометашице Србије изгубиле су вечерас од Русије 29:24 (17:13) у Ђеру у првом колу квалификација за пласман на Олимпијске игре у Токију.
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

 

Најефикаснија у српском тиму била је Слађана Поп Лазић са пет голова, док је Јелена Лавко постигла четири.

Код Рускиња најбоља је била Ана Вјакхирјева са седам погодака.

Србија ће сутра од 17.30 сати играти против Мађарске, која је раније данас декласирала Казахстан 46:19.

Обрадовић: Идемо на победу против Мађарица и пласман на ОИ

Селектор рукометашица Србије Љубомир Обрадовић изјавио је вечерас да се нада се да ће екипа после пораза од Русије успети да прикаже праву игру у сутрашњем мечу против Мађарске.

Репрезентација Србије поражена је вечерас у Ђеру од селекције Русије 24:29 на старту квалификација за Олимпијске игре.

"Честитке Рускињама на победи. Нисмо знали до 18 сати да ли ћемо уопште играти или не. То је утицало на нашу игру. Добили смо дозволу да изађемо из соба у 15 до 6, били смо у собама цео дан. Играли смо добро у већем делу меча, имали прикључак на 22:21 и лако примили 23. гол. Промашили смо пар зицера, имали проблема са концентрацијом, а на овом нивоу то није дозвољено и то су Рускиње казниле", рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометашице ће нову шансу тражити у "бити или не бити" мечу са Мађарицама у сутра од 17.30.

"Распоред нам није ишао на руку. Русија, па Мађарска. Нада умире последња. Идемо на победу против Мађарица и пласман на Олимпијске Игре", рекао је Обрадовић.

Рукометашица Јелена Трифуновић честитала је Рускињама на победи.

"Играле су добро, грешило се на обе стране, али оне су наше грешке искористиле. То је главни разлог зашто је резултат овакав. Поносна сама на свој тим. Имале смо добре моменте, али мораћемо да их имамо више против Мађарица. То је најважнији меч на турниру и мораћемо да играмо боље", рекла је Трифуновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести