ПОРАЗ У ЦРВЕНО-БЕЛОМ ДЕРБИЈУ: Рукометашице Војводине „показале зубе” Београђанкама

Рукометашице Војводине поражене су у дуелу са Црвеном звездом 22:27 у СЦ Бањица у 13. колу Суперлиге Србије.
с
Фото: СРЛ

Изабранице Игора Николића су очекивано изгубиле, али су показале одважност и биле су достојан ривал екипи која има највише циљеве.

Уводни минути припали су Београђанкама које су пако одржавале предност. Мучиле су се гошће у нападу и константно им је претио пасиван напад. С друге стране домаће играчице су лако правиле вишак и долазиле до погодака. Након десет минута било је 5:2.

Иако се очекивало да Црвена звезда лако дође до озбиљније предност и малтене реше питање победника у првом полувремену то се није десило пошто су младе Новосађанке показале зубе и одолевале атацима Београђанки.

Ипак пред одлазак на одмор домаће су додале гас и имале осам голова предности (15:7).

У наставку су играчице Звезде успешно одржавале предност од пет до седам голова и чинило се да ће лако привести меч крају. Ипак, у последњих десет минута Новосађанке су заиграле боље и полако смањивале заостатак па су на пет минута до краја имале само три гола мање.

У одлучујућим моментима превагнуло је искуство домаћих па су бодови остали у Београду. Свакако, треба честитати Војводини на доброј игри и храбрости.

В. Гвозденовић

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ

Црвена звезда - Војводина 27:22

Медицинар - Младост 33:19

Субота

Напредак - Железничар (19.30)

Недеља

Бекамент - Јагодина (18)

Наиса - Раднички (18.30)

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести