Порази српских рукометаша за бригу и опомену

Рукометаши Србије поражени су од Македоније у Скопљу  у обе припремене утакмице за Светско првенство.
д
Фото: Ф. Вирановски

Играчима селектора Ненада Перуничића биле су ово последње провере пред одлазак на СП у Немачку и Данску, које почиње 10. јануара. У првом сусрету Македонци су пред 3.000  навијача славили резултатом 37:31, да би у другом, без присуства публике, Србија у последњим секундама испустила реми (28:27). Два пораза су озбиљна опомена нашем националном тиму уочи пута у Немачку.

Нису били на очекиваном нивоу наши рукометаши у првом одмеравању снага, после одличних уводних 10 минута и резултата  6:5, домаћин је заиграо знатно боље у одбрани, а у нападу је са два пивотмена правио пуно проблема нашим рукометашима. Преокренули су Македонци ствари на своју руку и дошли до велике предности од 14:9. Перуничић је дао шансу свим играчима, али су домаћини наставили са одличном партијом све до максималних плус 12 у 46. минуту. Расположени голман Светислав Веркић уз мотивисане саиграче, поготово Стефана Вујића и Вању Илића, покушао је да поправи утисак у завршници, па су наши успели да смање резултатски минус.

У првом сусрету Македонци су пред 3.000  навијача славили резултатом 37:31, да би у другом, без присуства публике, Србија у последњим секундама испустила реми (28:27)

У другом, неизвеснијем мечу српски рукометаши одиграли су знатно боље. Домаћин је у већем делу сусрета био у вођству од два - три гола, али су српски рукометаши успели да дођу до предности на почетку другог полувремена и уђу у егал завршницу. Филип Лазаров је одлучио победника, 12 секунди пре краја затресао је нашу мрежу за коначних 28:27 за Македонију.

Наша селекција 9. јануара путује у Берлин, где ће у Мерцедес–Бенц арени играти са домаћином, Француском, Русијом, Бразилом и Корејом у групи А. До поласка ће селектор Перуничић саопштити коначан списак играча који ће учествовати на шампионату света.

К. Б.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести