Предах у Суперлиги добродошао рукометашицама Војводине

Национални рукометни Куп, који су освојиле Аранђеловчанке четврти пут заредом, накратко је прекинуо суперлигашки караван.
Rukometasice Vojvodine/ZRK Vojvodina
Фото: ЖРК Војводина/Рукометашице Војводине

Рукометашице Војводине мини-паузу искористиле су како би се што боље припремиле за предстојеће утакмице у елити.

– Пауза је дошла у правом моменту, како би наместили другачију концепцију игре. Разлог је мањак играчица у ротацији – рекао је тренер Војводине Ђуро Тојагић.

Разне потешкоће, повреде и одлазак неколико играчица, су разлог што је зацртани циљ, пласман у плеј-оф, теже доступан.

– Имали смо пех да нам се повреде оба средња бека, Ана Лазић и Александра Којић, а у међувремену клуб су напустиле Александра Митић, Милица Дашић и Сандра Ловре. Такође, и други голман Милица Дашћ се повредила и таман када се опоравила одлучила је да напусти професионално бављење рукометом.

Први део сезоне на голу је била само Невена Радојчић, а како ствари стоје тако ће бити и до краја шампионата.

– Нисмо упсли да нађемо појачање на тој позицији. Одлучили смо да шансу пружимо 16-годишњој Ањи Гутеши. Тренутно располажемо са девет играчица, које ће морати да изгурају остатак сезоне. То нам у многоме отежава спровођење тренинга и континуитет рада. Даћемо све од себе да се пошто пото домогнемо места које води у борбу за титулу, што нам је и био циљ. Девојке које су остале су изузетно вредне и радне и са нестрпљењем очекују сваку нову утакмицу.

Тојагић примећује да су много зрелија екипа у односу на почетак сезоне.

– Екипа је највише добила стабилност уз континуитет добрих партија голманке Невене Радојчић. Када је она у елементу резултат је увек ту, а највеће заслуге за њен рад приписују се мом првом сараднику Јасмини Гутеши, која своје искуство зна да пренесе на младе – похвалио је сарадницу Ђуро Тојагић.      

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести