Пригревички млади рукометаши убедљиви

Пригревица је село од око 3.000 становника, углавном старијих особа, а своје место у врху српског рукомета за млађе селекције свакодневно учвршћује.
Mladi rukometasi Prigrevice
Фото: Млади рукометаши Пригревице такмичиће се у Суперлиги

Тај статус млади Пригревчани су остварили сјајним учинком у такмичарској сезони Прве лиге која је завршена протеклог викенда, где су супериорно освојили титулу и пласирали се у Суперлигу. На том путу млади Пригревчани су имали за ривале Сомборелектро, Апатин, Црвенку, Графичар из Бездана и РК Сомбор и у десет одиграних утакмица остварили су исто толико победа.

У Суперлиги их очекују екипе са богатом рукометном традицијом, што не значи да ће Пригревчани наступити са белом заставом и да многима буду топовска храна, већ имају и одређене амбиције. Планирају да у сваки сусрет уђу спремни на изненађења и да покушају да се домогну пласмана међу прве четири екипе, што би у овом тренутку био резлтат за понос. Свој први наступ у друштву суперлигаша млади Пригревчани имаће 8. децембра, а крај је заказан за 4. мај наредне године.

Фото: Девојчице из Пригревице постижу запажене резултате у Првој кадетској лиги

- Покушаћемо да нападнемо једно од прва четири места, али ће то бити јако тешко, јер су екипе у Суперлигу стварно добре. Наш проблем је у томе што немамо довољно деце, па нам дечаци углавном играју против старијих годину или две. То је у том узрасту велика разлика - напомиње творац ових резултата, тренер Милка Никшић.

Није само генерација М14 успешна. Под диригентском палицом врсног тренера Милке Никшић дечаци блистају и у преосталим категоријама. М16 и М12 завршавају своја такмичења предстојећег викенда и сасвим је извесно да ће М16, као трећепласирана екипа од наредне сезоне играти у Првој лиги, а дечеци узраста М12 одлазе у Црвенку да бране прво место на коме се тренутно налазе.

- У потпуности могу бити задовољна учинком младих, јер морамо узети у обзир да смо мало село и да је тешко попуњавати сва годишта. Поред дечака, имамо и девојчице које наступају у својим такмичењима. Већ смо обезбедили играње у Првој лиги за кадеткиње М16, а од суботе крећу и пионирке где ћемо покушати да нападнемо прво место и пласман у Суперлигу – најавила је Милка Никшић, која поред сјајних успеха младих рукометаша и рукометашица успешно води и сениоре који се такмиче у Другој лиги север.    

Јован Бањац

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести