Први меч осмине финала СЕХА лиге: Николићев погодак за славље Воше

Јовица Николић поготком десетак секунди пре краја сусрета донео је победу екипи Војводине у Шапцу у осмини финала регионалне рукометне Сеха лиге.
rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Тако су Новосађани изашли као победници из првог меча и обезбедили мирнији реванш, који је предвиђен за 11. фебруар. Дуел две најбоље српске екипе, учеснице регионалне Сеха лиге, протекао је већим делом у доминацији Металопластике, али је Војводина првенствено захваљујући сјајном креатору игре Немањи Прибаку и искуству дошла до славља.

Играчи Металопластике су све време били у вођству до 36. минута терајући госте да из себе извуку максималан учинак и на крају славе. Веома лоша одбрана Новосађана виђена је у првих 20–ак минута, што ју је коштало чак 14 примљених голова. Металопластика је имала шест голова предности, али су црвено-бели рукометаши ипак смогли снаге да чвршће одиграју у последњих седам минута првог полувремена и оду на одмор са прихватљивим минусом од два гола – 12:14. У наставку се водила велика борба на терену. Војводина је стала у препознатљиву, агресивну и покретљиву зону 6:0. Прибак је сјајно предводио напад где је Николић био најефикаснији са седам погодака. У последњем минуту утакмице рукометаши Војводионе су се најпре одбранили, па је уследио тајм-аут тренера Ројевића. Остало је 17 секунди до краја, Металопластика је поставила два фластера, а међупростор је искористио Николић који је спринтом ушао у деветерац противника и ефектно постигао победоносни погодак.

Ј. Галић

МеталопластикаВојводина 24:25 (14:11)

ШАБАЦ: Спортска хала Зорка, гледалаца: 1.500, судије: Милошевић и Губица (Хрватска), седмерци: Металопластика 7 (6), Војводина 4 (3), искључења: Металопластика 8, Војводина 14 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић, Писарић 2, А. Бабић 1, Дошен, Чагаљ 1, Бомаштар (5 одбрана), Ђукић, Матичић 1 (1), Тодоровић, Гојковић 3, Петровић, Милић 7, Кљајић 6 (5), Тркуља, Д. Бабић 3, Јандрић (6 одбрана, 1 седмерац).

ВОЈВОДИНА: Овчина 2, Милић, Прибак 4, Илић, Медурић 2, Перовић (3 одбране), Ратковић 1, Томић 1, Станковић, Николић 7, Веркић (4 одбране, 1 седмерац), Грозданић 3 (3), Вучковић, Сретеновић 3.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести