Прволигаши захтевају укидање котизације и преполављање трошкова

Рукометни клубови северне групе Прве женске лиге Србије, самоиницијативно окупили су се у Зрењанину како би донели заједнички став у вези предстојеће такмичарске сезоне. Опхрвани тешком финансијском неимаштином, још више отежаном ситуацијом са ковид пандемијом, клубовима са севера дошла је вода до грла и нису више спремни да неко ко би требало да буде њихов сервис и заштитник још им више стеже омчу око врата.
1
Фото: Приватна архива

Да је то ухватило маха међу клубовима и да им је догорело до ноката, не само финансије, већ и стање у рукометном спорту, показао је и састанак у Зрењанину на коме су се окупило десет од 12 клубова (Спартак из Дебељаче, Радчички Бајмок, Словен Рума, Пролетер Зрењанин, Мокрин, Долово, Јадран Фекетић, Петроварадин, Јединство Српска Црња и Темерин). Изостали су само Срем из Сремске Митровице и Халас Јожеф из Аде. На састанку се доста тога могло чути о финансијским проблемима, о неизвесности када ће лига да почне, а самим тим и припреме за нову сезону, као и проблемима који се јављају током такмичења, посебно у лигама млађих категорија.

Клубови сматрају да је потребно да се покаже солидарност свих, па и Рукометног савеза Војводине, који треба да буде лучоноша помоћи клубовима да преживе глобалну кризу. Њихове захтеве сажели су у осам тачака које су проследили РСВ, директору лиге и председнику Такмичарске комисије РСВ.

У затевима се тражи: да клубови не плаћају котизацију како за сезону која је поништена, тако и за наступајућу, да се службеним лицима (судије, делегати и контролори) плаћају само трошкови путовања, да се ослободе плаћања дозвола за наступајућу сезону, да се лиценцирање и евентуалне казне смање упола, да на крају следеће сезоне ниједан клуб не испадне из лиге, потом да одлагање утакмица буде минимално, а они клубови који имају репрезентативца у својим редовима да одго|ену утакмицу морају да одиграју пре следећег кола.

Ј. Галић

Фото: приватна архива

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести