Раванград повукао екипу из такмичења

Женски рукометни клуб Раванград из Сомбора иступио је из такмичења на свим нивоима.
СОинфо.орг
Фото: СОинфо.орг

Из клуба наводе да су разлози финансијске природе као и незаинтересованост људи задужених за спорт у Сомбору. Раванград је на овогодишњем конкурсу добио 600.000 динара, што је, како су у клубу образложили, недовољно да се покрију основни трошкови такмичења. Поред тога, портал СОинфо.орг пренео је информацију да је клубу укинуто право на тренерску плату, да су се појавили проблеми са терминима за тренинг у хали Мостонга, као и да су на адресу клуба стигла судска решења по којима су дуговања клуба више десетина хиљада динара.

Првотимке Раванграда су и поред отежаних околности за рад биле спремне да наставе такмичење у Првој лиги Војводине, али је уследила нова непријатност. Наведено је да клуб није смео да почне такмичење без квалитетног голмана и да је одлично решење нађено у Врбасу. Млада голманка, средњошколског узраста, прихватила је позив сомборског клуба, уз услов да уместо свакодневних путовања, буде смештена у Дому ученика.

- Нико од оних које смо контактирали није одговорио, захтев за пријем спортискиње је одбијен по хитном поступку, па је самим тим пропао и покушај ангажовања талентоване рукометашице – сазнајемо од руководства клуба.

Председница клуба Весна Маријановић је рекла да тренутно не постоји начин да клуб активно функционише и напредује.

- Сви смо се надали да ћемо да успемо. Међутим, када смо сагледали све аспекте и наше могућности није нам остало друго него да повучемо клуб из такмичења. ЖРК Раванград неће бити угашен. Верујем да ћемо успети да сачувамо школу рукомета која ће у наредним годинама успети да изнедри нове рукометне првотимке - рекла је Весна Маријановић.

ЖРК Раванград је трећи војвођански клуб који је донео одлуку да иступи из такмичења. Пре Сомборки то су учинили Фекетић и Јабука.

В. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести