Репрезентација се у Старој Пазови припрема за СП у Немачкој и Данској

Пуном паром раде рукометаши Србије у центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови. Окупили су се на припремама за Светско првенство у Немачкој и Данској, које почиње 10. јануара следеће године.
Rukometasi Srbije u Staroj Pazovi/RSS
Фото: РСС/ Наши најбољи рукометаши припремају се у Старој Пазови

Под будним оком новог селектора Ненада Перуничића и његовог стручног штаба наши најбољи рукометаши су у радном погону током прве фазе завршних припрема. Перуничић је на шири списак уврстио 28 играча. Једино нису дошли чланови немачких клубова, па ће се Богдан Радивојевић, Мијаило Марсенић, Немања Зеленовић и Миљан Пушица екипи прикључити у јануару.

– Атмосфера у екипи је феноменална, тренира се одлично, два пута дневно. Нов је селектор, нова екипа, па се упознајемо полако, али сви смо максимално мотивисани – истакао је леви бек Иван Мошић.

Репрезентативци ће после рада у Старој Пазови за викенд отпутовати у Смедерево, где ће у недељу, од 18 часова, одиграти утакмицу са Тунисом. Са истим ривалом састаће се и дан раније, али ће тај сусрет бити затвореног типа.


Вошини првотимци код Перуничића

На ширем списку селектора Ненада Перуничића нашла су се три играча новосадске Војводине. Искусни чувар мреже Светислав Веркић већ је био део сениорске екипе Србије, па је и сада заслужио позив. С друге стране, први пут су се у А тиму нашли леви бек Милош Грозданић и средњи бек, 16–годишњи Јовица Николић. Док Грозданић са Веркићем вредно тренира у Старој Пазови, Николић је због повреде коју тренутно санира, одлучио да не прође припреме.


– То нам је прва провера после окупљања и озбиљнијих тренинга. Те утакмице треба да нам послуже за самопоуздање и уигравање како бисмо се што боље упознали. Сваког противника ћемо респектовати и гледати на исти начин. 

Србија на Светском првенству има јаке ривале у групи. Поред домаћина Немачке, ту су и Французи, Руси, Бразилци и екипа Кореје.

– О амбицијама је доста рано говорити. Једно је реалност, друго су очекивања. Група нам је сигурно најтежа од свих. Оно што могу да кажем јесте да ћемо у сваку утакмицу ући борбено и мотивисано. Сада упознајемо противнике и припремамо се за њих. Жељно ишчекујемо шамионат како бисмо се максимално доказали – поручио је Иван Мошић. 

Имаће српски рукометаши још једну проверу пре него што се запуте на планетарну смотру. У Скопљу ће против Македоније одиграти два меча, 4. и 5. јануара. До тада ће наставити вредно да тренирају и спроводе план селектора Перуничића.

– Сви радимо добро и озбиљно. Нови кондициони тренер је мало променио методологију рада, што је лепо прихваћемо од стране играча. Јесте напорно, пошто смо на припреме дошли одмах по завршетку полусезона у клубовима, али стиснућемо зубе – објаснио је средњи бек Стефан Вујић.

Он није желео да даје било какве прогнозе у вези са Светским првенством.

– Нисмо у позицији да дајемо бомбастичне изјаве. Идемо меч по меч, даваћемо увек све од себе, па иако будемо поражени изађи ћемо барем с неким плусевима и новим сазнањима. Приступ неће бити проблем, а докле ћемо догурати - видећемо – поручио је Стефан Вујић.

К. Бугарски

Србија прво са Русима

Наши рукометаши играће у групи А, у Мерцедес–Бенц Арени у Берлину.

11. јануар (18 часова) Србија – Русија

12. јануар (20.30) Француска – Србија

14. јануар (15.30) Србија – Бразил

15. јануар (18) Кореја – Србија

17. јануар (18) Немачка – Србија

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести