Рисовић и Ковачевић: Велико узбуђење пред Светско првенство

СТАРА ПАЗОВА: „Немамо баш много времена, једва смо чекале да се окупимо, причамо дуго о овом Светском првенству”, изјавила је голманка рукометне репрезенатције Србије Јована Рисовић.
Jovana Kovacevic/Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије/Јована Ковачевић

Рукометашице Србије окупиле су се данас у Старој Пазови и започеле су завршне припреме за Светско првенство у Шпанији.

"Следи завршни део, имамо десетак дана да се припремимо најбоље могуће. Период није дугачак, али тако је и свим осталим репрезентацијама јер је календар тако направљен. Сматра да ћемо време искористити најбоље могуће, имамо сјајне услове овде у Пазови, тренираћемо пуно и бићемо концентрисане на то што нам следи и надам се да ћемо остварити најбољи могући резултат по нас. Сигурно је да смо доста размишљали о првенству и пре него сто дошли овде, узбуђење јесте велико. Нишу још увек све девојке стигле, али мислим да ћемо бити комплетне вечерас до тренинга и да ћемо започети заједничким снагама за тај циљ који имамо", рекла је Рисовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Рисовић истиче да је добро што су успели да организујему припремне утакмице са Северном Македонијом, јер ће им значити да виде на ком су нивоу пред само првенство.

"Искористићемо те две утакмице које се одигравају овде јер добро је и што не путујемо нигде даље, сигурно ће нам много значити".

Она се осврнула на ривале на Светском првенству, где су у групи са Русијом, Пољском и Камеруном.

"Почев од Русије - веома квалитетна екипа, иако мислим да ће доћи подмлађена мислим да то ништа не значи јер имају јако квалитетне играчице. Што се Пољске тиче, не знамо још увек у ком ће тачно саставу доћи, али свакако већ низ година су на вишем нивоу тако да нам неће бити ни мало лако. О Камеруну лично мало знам, али не треба ни једну утакмицу схватати олако, поготово не екипе као што је Камерун зато што умеју бити јако незгодне, играју неки несвакидашњи рукомет, тако да ћемо бити веома опрезни и у све три утакмице ући максимално", закључила је Рисовић.

Репрезентативка Јована Ковачевић каже да осећа велико узбуђење у екипи, као и добра и позитивна енергија и атмосфера.

"Што се групе тиче, не можемо рећи да имамо лаку групу јер ће се свака репрезентација борити да се што боље пласира. Трудићемо се да добро кренемо на Светском првенству и у наставку дати све од себе да се што боље пласирамо. Русија је екипа која је можда и фаворит за освајање првенства, али ја верујем у нашу екипу и верујем да ћемо дати све од себе. Пољска је репрезентација која има сличан систем игре као ми и мислим да ће ту детаљи одлучивати, мислим да ће одбрана бити кључна на тој утакмици. Што се Камеруна тиче, то није селекција која има добру историју рукомета, али не треба се опуштати, то је репрезентација која увек може да изненади, биће мотивисане максимално, а мислим да ћемо ми дати све од себе да се покажемо у што бољем светлу", закључила је Ковачевић.

Светско првенство је на програму од 1. до 19. децембра, а Србија ће играти први меч у групи Б у Лирији са Пољском 3. децембра 20.30 сати, два дана касније у истом термину састаће се са Камеруном, а последњи дуел групне фазе на програму је 7. децембра против Русије (20.30).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести