РК Динамо променио тренера: Драган Марковић на кормилу Панчеваца

После пораза од Металопластике (21:26) Управа Динама из Панчева је реаговала по хитном поступку.
РК Динамо/Драган Марковић (лево) нови тренер Панчеваца
Фото: РК Динамо/Драган Марковић (лево) нови тренер Панчеваца

Цех је платио шеф стручног штаба Ненад Краљевски, па је на његово место постављен босанскохерцеговачки стручњак Драган Марковић Марка. Уговор је потписао на две и по године.

Марка је као тренер радио у Немачкој, Пољској, а био је и селектор мушке репрезентације Босне и Херцеговине. Водио је ову селекцију пет година у најуспешнијем периоду у историји Змајева које је резултирало учешћем на Светском првенству 2015. године у Катару, засад једином за ову државу.

 Марковић је био планиран да Панчеваце предводи следеће сезоне, али сад се указала прилика, па ће Марковић имати прилику да скенира неке ствари и да од лета припреми екипу за највише циљеве у следећој сезони. Нови стручњак Панчеваца имаће довољно времена да у дело спроведе своје замисли.

Иначе, Динамо не мора да брине за место у Европи. Пет кола пре краја је четврти, тешко ће да буде испред Металопластике, али још може да престигне Партизан на трећем месту и избегне првог фаворита за титулу Војводину у полуфиналу плеј-офа. Динаму остаје шанса у Купу Србије. У полуфиналу дочекује у Панчеву Партизан.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести