РК Петроварадин био домаћин Новогодишњег турнира: Тријумф девојчица Јадрана из Фекетића

Рукометни клуб Петроварадин, под покровитељством Града Новог Сада, био је домаћин турнира за рукометашице, рођене 2005. и млађе, у новој хали. Највише су показале играчице Јадрана из Фекетића, друга је била Војводина из Новог Сада, трећи Врбас,четврти инђијски Железничар, док је домаћин био последњи.
Turnir Petrovaradin1
Фото: Приватана архива

За најбољу играчицу проглашена је Анђелина Хрћан (Железничар), најбољи чувар мреже је Дуња Перовић (Врбас), стрелац Адриана Вилагош (Јадран), док је титулу најсимпатичније играчице понела Милица Брацановић (Петроварадин). Уручене су захвалнице Месној заједници Петроварадин за унапређење и развој рукомета, као и Градском рукометном савезу Новог Сада.

„Изградњом дворане створени су услови да будемо домаћини младим рукометаши­цама. Када смо кренули у ову причу, жеља нам је била да промовишемо наш клуб и школу рукомета. То је било неопходно, имајући у виду то да је неколико последњих година урушаван женски рукомет у Петроварадину, по којем је он, иначе, био препознатљив. Жеља нам је да са школом обухватимо још  три места, Буковац, Сремску Каменицу и Сремске Карловце, и да овај спорт тренирају и девојчице и дечаци. Деца ће првих месец дана да тренирају бесплатно док не виде  шта им нудимо. Школа почиње 14. јануара, тренинзи су уторком и четвртком од 18 часова, а средом и недељом пре подне“, саопштио је председник РК Петроварадин Радован Бронза.

Рад с младима је неопходан, јер је то базе за попуњавање прве екипе.

„Прва екипа такмичи се у северној групи Друге лиге Србије, где на полусезони заузимамо друго место. Циљ нам је да се вратимо у Прву лигу, из које смо испали због разних интереса и непринципјелности људи из РСВ. Yабе смо се жалили и писали молбе, иако смо били у праву. Надам се да ћемо успети да се изборимо за виши ранг, а у преговорима смо с три искусније играчице да нас појачају“, додао је Бронза.  

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести