Ројевић: Реми би био праведан резултат

Рукометаш Немања Грбовић је у последњој секунди утакмице донео својој Стеауи тријумф над Војводином у 3. колу СЕХА Гаспром лиге.
Vojvodina Steaua/SEHA
Фото: СЕХА/ Рукометашима Војводине фалила срећа у последњој одбрани

До тада се, током 60 минута, у Букурешту свашта издешавало на терену, оба тима враћала су се у игру и свако је у једном периоду контролисао ток меча. Новосађани су у потпуности доминирали до средине првог полувремена, али су се Румуни до одласка на одмор пробудили. Дошао је потом ред на њих да преузму диригентску палицу, па је после Војводина била та која је у последњих 10 минута вратила неизвесност у овај сусрет. На крају, поготком Грбовића у последњим тренуцима, Стеауа је дошла до друге победе.

– Нерешен резултат би по мени био праведан. Доста фактора је утицало на то да ми на крају изгубимо ову утакмицу. Један од њих је судијски критеријум у првих 15 минута другог полувремена, када су се домаћини одлепили на четири разлике. Моји играчи су поново показали карактер јер су успели да се врате у игру и ништа им не замерам. Фалило нам је мало среће у тој последњој одбрани – прокометарисао је исход меча шеф стручног штаба Борис Ројевић.

Игра какву су Новосађани приказали на почетку утакмице рецепт је ког треба да се држе и убудуће. Тада су паралисали Румуне чврстом одбраном, брзим контрама и добрим решењима у нападу

Игра какву су Новосађани приказали на почетку утакмице рецепт је ког треба да се држе и убудуће. Тада су паралисали Румуне чврстом одбраном, брзим контрама и добрим решењима у нападу.

– Тако смо изгледали у плеј–офу домаћег првенства и таква игра се исплатила. Ја настојим да гајим такав рукомет, али и даље нам недостаје квалитет и голови са бековске позиције. Играли смо добро у овом мечу, а у незгодно време нам долази Загреб следеће недеље, у тренутку када треба да се чувамо за Суперкуп – напоменуо је Ројевић.

Рајко Продановић постигао је на овој утакмици прве голове у дресу новосадских црвено–белих.

– Оба тима су у једном делу контролисала меч, али је Стеауа имала снаге да у последњем нападу дође до победе. Била је ово тешка утакмица против веома организованог тима, а нама преостаје да наставимо да тренирамо јер желимо свима да покажемо шта заиста можемо на терену – рекао је Продановић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести