Рукомет: Војводина – Мешков 27:36 (9:17)

У игри мачке и миша, иако је после тешког меча у Лиги шампиона и дугог пута дошла на мегдан Војводини, тријумфовала је сјајна екипа Мешкова.
rukomet Vojvodina V Meskov 2.JPG
Фото: Дневник (С.Шушњевић)

Мешков је приказао класу, посебно у првом полувремену када се играло пуном снагом, а црвено-бели тим је, без добрих решења у нападу и лепршаве игре којој је тежио, пртрпео четврти пораз у Регионалној лиги.

Имали су Новосађани егал до 10. минута, а онда је Мешков серијом 4:0 дошао до 9:5 и, чини се, већ тада решио питање победника. Погађали су два пута Шумак, те једном Вукић и Игропуло, док је Воша стала у нападу и за трен ока нашла се у резултатском заостатку. Како је време одмицало, домаћин је остајао и без среће. У неколико везаних напада погађали су Новосађани оквир гола, а белоруски тим мрежу домаћина па је разлика коснтантно расла. Голман Мешкова Раде Мијатовић био је веома добар и обележио први део игре са девет одбрана.

Интересантна ситуација десила се у 16. минуту, која сведочи о делимичној несрећи нашег шампиона. Гости су имали играча мање па су у фази напада били без голмана. Стојановић је украо лопту, додао је до Радовића који је с нешто мање од пола терена погодио пречку.

Заиграло се брзо у наставку, на гол више. Два везана реализована седмерца донела су Мешкову први пут двоцифрену разлику која је се први пут смањила на једноцифрену тек у самом финишу меча.

Са 11 голова заостатка Воша је пришла на осам у 43. минуту, али су гости узвратили истом мером и све вратили на старо. За црвено-беле је дебитовао Јовица Николић (нема још 16 година) и постигао два гола, а Мешков је у наставку у сигурном вођству држао Шкуринскиј са седам погодака у другом полувремену.

Фото: Dnevnik.rs

"Видели смо игру мачке и миша, а да се то деси одлучено је у првом полувремену Рачунали смо на мали умор ривала и тежили чврстој одбрани и лаким погоцима, али смо парирали само десетак минута. Мешко се показао веома професионално и то је нешто чему треба да ми тежимо. Нисмо имали идеја у нападу, а лопту нисмо ценили и често смо шутирали из нерезонских позиција. Стога је све завршено сигурном победом Мешкова", рекао је тренер Војводине Драган Кукић.

НОВИ САД:  СЦ Слана бара, гледалаца: 650, судије: Начевски и Николов (Македонија). Седмерци: Војводина 1(1), Мешков 3(3).Искључења: Војводина 2, Мешков 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (4 одбране), Јелић (5 одбрана), Чагаљ 2, Остојић, Стојановић, Надовеза 4, Јовановић 4, Вучковић 2, Ратковић 1, Трифковић 3, Станковић 3, Николић 2, Бојанић, Грозданић 6(1), Радовић, Јеремић.

МЕШКОВ БРЕСТ: Мијатовић (10 одбрана), Мацкевич (2 одбране), Корсак (1 одбрана), Буyејка, Кулак 3, Шкуринскиј 9, Потеко 1, Стојковић 4(1), Навумук 1, Шумак 3, Вукић 2, Продановић 1, Мочалов, Игропуло 6(2), Ђорђић 6.

М. Ристић

Фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести