Рукометаш Борзаш добио званичну потврду наступа за Србију

БЕОГРАД: Рукометаш Урош Борзаш добио званичну потврду да може да наступа за репрезентацију Србије, саопштио је данас Рукометни савез Србије (РСС).
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

Леви бек француског Тулуза је играо у млађим селекцијама Мађарске, али одувек је постојала велика жеља да заигра у дресу Србије, за коју је одлучио да наступа у сениорској селекцији.

Борзаш је већ имао прилике да буде на списку селектора Тонија Ђероне у мартовском окупљању, а у јуну и да дебитује за репрезентацију Србије у пријатељским сусретима са Северном Македонијом.

Сада препрека нема и Урош Борзаш може да наступа за репрезентацију Србије и на званичним утакмицама.

"Добио сам информацију да, сада и званично, могу да наступам за Србију. Остварује се сан, хвала Богу и свим људима из Савеза који су на томе радили", рекао је Борзаш.

Борзаш истиче понос што је део националне селекције Србије.

"Што се тиче наступа против Северне Македоније и уопште мог доласка у репрезентацију Србије, могу да кажем да сам захвалан што сам ту, захвалан тиму који ме прихвата, а каква ће моја улога у концепцији стручног штаба бити, ту сам да урадим најбоље што могу и више од тога", рекао је он.

Постоји изузетна мотивација да се у националном дресу покаже у најбољем светлу.

"После данашње потврде да могу да наступам за репрезентацију и званично, могу само да кажем да све оно што репрезентација Србије од мене као спортисте и човека буде тражила, ту сам. Ја живим свој сан! Надам се да ћу испунити очекивања селектора и бити у саставу за Европско првенство 2022, те тако помоћи екипи", закључио је Борзаш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести