РУКОМЕТАШ ДАРКО МИЛЕНКОВИЋ О НАСТАВКУ КАРИЈЕРЕ И ЖИВОТА У НЕМАЧКОЈ: Најпре титула са Вошом

Црвено-бели дрес Војводине је у последњој деценији у којој су били доминантна сила у домаћем рукомету носило много играча.
њ
Фото: Дневник (В. Фифа)

Претходна и текућа сезона спадају међу најбоље у клупској историји. Доста нових играча стигло је у клуб, а дочекивао их један од оних који се константно истиче, али ненаметљиво. У питању је десно крило Дарко Миленковић. 

Искусни Врањанац је три године у Воши, а од лета прећи ће у у екипу Локомотиве из Пирне, која се такмичи у четвртом рангу немачког рукомета. 

- Ступио сам у контакт са Душаном Милићевићем који је некада играо за Војводину, а сада је у Пирни и живи тамо са породицом већ 12 година. Упознао сам се са његовом породицом и он са мојом и имам осећај као да су са нама читав живот. Није ми пуно требало да преломим и одавно сам у глави имао план да урадим ово и сматрам да је сада право време. Драго ми је због ћерке Петре која ће моћи да научи језик, супруга Милица већ зна немачки и биће ми лакше из њих. Такође стремићу да и ја њиме брзо овладам, водићу се оном крилатицом да си богат онолико колико језика говориш. Авантуриста сам и волим да идем у непознато, шта је човек који не рескира и не проба. Пирна је прелеп градић близу Дрездена који је по мом мишљењу међу најбољим градовима за живот у Немачкој. Што се рукомета тиче било је чудних погледа када сам рекао да клуб у који прелазим игра у четвртом рангу, али сам сигуран да ћемо то брзо поправити - рекао је Миленковић за ,,Дневник". 


Пензија је још далеко 

 Дарко Миленковић има 31 годину и свакако да је близу завршног дела каријере, а ако је судити по играма тај крај је далеко. Врањанац је и ове сезоне један од важнијих играча у Војводини, а партијама у последњих неколико месеци доказао је да је и те како спреман да са саиграчима освоји још један трофеј.  

– Све у животу радим максимално посвећено а поготово у послу. Увек сам ту за колектив и ако треба да се „погине“. Тако желим да дам пример саиграчима, а исто ћу учити и своју децу. Имам паклену конкуренцију ове сезоне и за минуте се борим са Вукашином Воркапићем ког сматрам врхунским рукометашем. Задовољан сам играма, оправдао сам очекивања и трудићу се да наставим у овом ритму – јасан је Миленковић.


Дарко је истакао да док је у Воши размишља само о тријумфалном завршетку сезоне. Новосађани су надомак нове титуле и у финалу плеј-офа Суперлиге Србије састаће се са шабачком Металопластиком. Први меч игра се 20. маја од 19 сати у Новом Саду.

– Имамо солидну сезону. Стигли смо до топ 16 фазе Лиге Европе, док је у Суперлиги све ишло по плану. Нажалост нисмо успели да будемо међу 12 најбољих екипа у другом најквалитетнијем Европском такмичењу, али све нам је то лекција. Врло брзо су стигле ове најважније утакмице. Нажалост нисмо успели да се домогнемо новог трофеја намењеног освајачу Купа Србије. Партизан нас је савладао и евидентно је да нас је то уздрмало али не и уништило. Показали смо победнички менталитет против Динама у полуфиналу плеј-офа Суперлиге и сада само мислимо на окршај са Шапчанима и на нову титулу – јасан је крилни играч црвено-белих. 

В. Гвозденовић

Трофеји Миленковића са Вошом 

Суперлига: 3

Куп Србије: 3

Суперкуп: 1

Еврокуп: 1

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести