Рукометаш Војводине Рађеновић: Одбраном мељемо ривала

Овога лета у Рукометни клуб Војводину стигао је 26-годишњи Бојан Рађеновић, који је претходну сезону био један од најефикаснијих играча бањалучког Борца у чијим редовима је дао велики допринос освајању шампионске титуле у БиХ.
р
Фото: Дневник, Ф. Бакић

Бојан је пореклом из Дрвара, због ратног вихора родио се у Книну, да би се са годину дана доселио у Бачку Паланку, где му и дан данас живи породица.

- Рукомет сам почео да тренирам са 11 година у Синтелону код тренера Александра Савића. Била је то сјајна рукометна прича, све док се Синтелон није распао, па сам ухлебљење пронашао у мађарском Чургу, где сам више од шест година био под уговором. Због ограниченог броја странаца у екипи морао сам да напустим Чурго, па сам отишао у Борац из Бања Луке, где сам прве године освојио куп, а друге титулу - изнео је Бојан Рађеновић.

Сјајно лево крило постало је део амбициозног пројекта Новосађана.

- Када ме позвао тренер Борис Ројевић нисам дуго размишљао, брзо смо се договорили, јер Војводина је одличан, стабилан и амбициозан клуб. Уз то и близу ми је кућа, што је био још један пресудан моменат, као и играње Сеха лиге, где је прилика да наше игре буду виђене и у региону.

Већ у уводу у прву сезону Бојан се у Војводинином дресу дочепао пехара у Купу.

- Није могао да буде лепши почетак сезоне. Завршни турнир у купу одиграли смо на најбољи начин, били смо мотивисани и жељни победе, што се видело посебно у финалу против Динама. Када су Панчевци поражени с 12 голова у Купу, знали смо да ће у првенству с њима бити много теже. То се и испоставило, извукли су бод, чему смо и ми кумовали нашом лошијом игром. Верујем да је то био само наш лош дан, а њихов одличан. Није било појединца који би преломио сусрет, као што је то било у Купу када смо имали више расположених играча. Имали смо и много промашених зицера, два седмерца, све је то утицало на психу тима.

Већ у суботу Војводину очекује дерби меч с Партизаном у Београду.

- Играмо против екипе која има дугу и богату традицију. Ове сезоне су се појачали, имају доброг тренера, имали смо прилику да их гледамо уживо у полуфиналу Купа, где ми се свидео њихов систем игре. Биће тешко против њих, поготово што играмо на врућем терену, иако нема публике. Спремно дочекујемо тај меч, спремили смо неколико решења за њих, сада остаје да то спроведемо на терену. Ако поновимо игру из полуфинала и финала Купа не би требало да буде проблема. Надам се да реми с Динамом није оставио дубљег трага, али верујем у наш тим, посебно у одбрану којом мељемо ривала - рекао је Рађеновић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести